|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wskaźniki napędów |
Autor |
Wiadomość |
bercik201
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.5 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2015, 00:10 Wskaźniki napędów
|
|
|
Witam, jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post.
Kilka dni temu kupiłem Pajero II 2.5 TD w krótkiej wersji
Mam mały problem, nie wpływa na działanie auta.
Mianowicie nie wyświetlają mi się napędy pomiędzy zegarami. Mechanicznie wszystko jest ok. Napędy załączają się tak jak należy.
Przejrzałem forum, sprawdziłem żaróweczki tak jak było w innych tematach, ale u mnie wszystko jest ok. Skierowałem swoje poszukiwania do tablicy bezpieczników i tu klops. Przepalony bezpiecznik, wymiana nic nie pomogła TZN. Pomogła zdiagnozować że jest gdzieś zwara. Czy ktoś już miał taki przypadek. Może jakaś podpowiedź gdzie zajrzeć, co sprawdzić.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
slow69
Nowy Forumowicz
Auto: pajero v20
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-08-2015, 22:56
|
|
|
ostatnio rozwiozłem taki problem u siebie. za radiem sa dwie puszki kwadratowe jedna od anteny druga( plastykowa ) od napędów. na forum znajdziesz schemat z opisem kolorów przewodów.
jeżeli podasz zasilanie i zaczną się zapalać będziesz wiedział ze z instalacja jest ok.
w moim przypadku urwany był kabel od jednego z czujników z reduktora. rozbierając środkowy tunel, poniżej lewarków od biegów jest klapka ( 4 śruby) pod nią widać wszystkie czujniki |
|
|
|
 |
|
|