Zakup nowego ASX gdzie ? co i jak? |
Autor |
Wiadomość |
rafalik1
Nowy Forumowicz
Auto: punto
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2015, 13:17 Zakup nowego ASX gdzie ? co i jak?
|
|
|
Witam na forum,
Chciałbym w tym roku zakupić ASX 1.6 wersja INVITE lub BlueSky (raczej chciałbym bluskay wiadomo) ewentualnie demo w dobrej cenie bezwypadkowe i nielakierowane .
Jestem z Warszawy i szukam tu lub w okolicach polecanego przez was salonu samochodowego. Skłonnego na negocjacje może macie jakieś doświadczenie.
Śledzę cenny na allego i czasem są jakieś rozbieżności w cenach.
Oczywiście mogę pojechać i w polske po samochód jeśli będzie mi sie opłacało.
Zakup planuje tak za 1-2 miesiące. Chyba że można liczyć na jakieś rabaty pod koniec roku to chętnie poczekam.
Proszę o poradę gdzie kupić ? co negocjować ? czy czekać pod koniec roku ? na co zwrócić uwagę.
z góry dzieki
Pozdrawiam
Rafał |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1926 Skąd: Staniszów
|
|
|
|
 |
rafalik1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-07-2015, 15:08
|
|
|
Czytałem ten wątek ale widzę że te oferty ciągle sie zmieniaj. Nie wiem czy to kwestia kursu waluty czy centrali jakie upusty daje.
Pamiętam żę rok temu za 65 to można invita bylo wyrwać, a teraz 72 trzymają cene (wersja navi mało mnie interesuje). Dlatego potrzebuje porady. Do tego różne opinie słyszę o salonach w wawie niektórzy tu z forum latają po polsce aby kupić coś ciekawego.
Czy może pamiętacie kiedy ruszają wyprzedaże rocznika ? |
|
|
|
 |
Mark442
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Paź 2014 Posty: 102 Skąd: Łask/Warszawa
|
Wysłany: 27-07-2015, 16:21
|
|
|
Na Forum nic nie wskurasz... Piszę to biorąc pod uwagę swoje "perypetie" z zakupem "Miśka" w ubiegłym roku.
Pozostaje ci śledzenie na bieżąco cen u poszczególnych dealerów w kraju i telefon do ręki i obdzwanianie tychże... Podpowiem, wstrzymaj się do końca września, początku października (choć w tym, roku może być inaczej), a rozmawiając z poszczególnymi dealerami (ich przedstawicielami handlowymi) mów wyraźnie, że dealer w X za wersję Y z upustem i gratisami (tu podaj listę) zażyczył sobie .... zł. Czy jest Pan (Pani) w stanie zaproponować coś korzystniejszego?? Ale zaznaczam w tym roku może być inaczej. W grudniu 2014 i styczniu 2015 część salonów przypominała raczej puste powierzchnie magazynowe do wynajęcia niż salony samochodowe (nawet nie było egzemplarzy demonstracyjnych - vide Łódź)...
Pamiętaj to Twój wybór, Twoje pieniądze i Twój czas... i Twoja walka o niższą cenę. My mamy to poza sobą !! |
_________________ Mark
Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Edition
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
rafalik1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-08-2015, 23:32
|
|
|
znalazłem jeszcze taką ofertę na wersje demo
http://otomoto.pl/oferta/...e-ID6y85bh.html
co o takim rozwiązaniu myślicie i cenie ? nie będę ukrywał że jednak zostanę przy wyborze wersji INVITE. |
|
|
|
 |
krzysio1972
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W, Carisma 4G92
Pomógł: 11 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 469 Skąd: Józefów
|
Wysłany: 04-08-2015, 18:06
|
|
|
rafalik1 napisał/a: | Pamiętam żę rok temu za 65 to można invita bylo wyrwać, a teraz 72 trzymają cene (wersja navi mało mnie interesuje). |
A o co chodzi z wersją NAVI? Jest w tej samej cenie co INVITE. |
_________________ Krzysio
Carisma 1.6 GL '96
Galant 2.5 V6 '97 |
|
|
|
 |
|