Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż subwoofera (szukam otworu z komory silnika do kabiny)
Autor Wiadomość
Liquiddream 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer cso 2005 4G63
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-09-2015, 13:48   Montaż subwoofera (szukam otworu z komory silnika do kabiny)

Cześć. Może dziwnie to zabrzmi, ale staram się znaleźć 'dziurke' :wink: . A mianowicie naszło mnie na zamontowanie subwoofera. Problem w tym, że kabel zasilający musi być przyciągnięty od akumulatora aż do bagażnika. I już na samym początku pojawia się problem. Chciałbym to zrobić bezinwazyjnie, nie robiąc specjalnie żadnych otworów w komorze silnika, żeby dostać się do kabiny z przewodem. Czy ktoś z Was to już robił? Umiecie mnie poratować doświadczeniem? Którędy puścić przewód? Siedzę w tym aucie i nie widzę tu sensownego przejścia. :(

STax 
Forumowicz

Auto: Lancer CS0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2015, 13:59   

Ja przewód puściłem tędy, gdzie idą wszystkie kable, czyli mniej więcej przed nogami pasażera. Tam jest taka guma, w której idą przewody. Możesz albo ją przeciąć, albo odkręcić (ja odkręciłem) i puścić kabel do środka. Potem pociągnąłem go do boku (plastikowa osłona pod schowkiem go zakrywa) i wpuściłem pod plastikowe osłony progu. Osłonę widać od silnika.
Jedyny problem był przy przeciągnięciu go z tyłu, przez boczek oparcia, ale dało radę. No i już jesteś w bagażniku ;)

Odpowiedz do tematu