Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysły na wycieczkę po Bałkanach
Autor Wiadomość
Tkaczy 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-08-2015, 19:45   Pomysły na wycieczkę po Bałkanach

Cześć!

Planuję 2 tygodniową wyprawę na Bałkany (Słowenia, Chorwacja, Bośnia i Hercegowina oraz Czarnogóra. Wyprawa to może zbyt mocne słowo, ale chciałbym trochę pojeździć poza asfaltem i spać w terenie, ot taka przygoda. Nie chodzi mi o off road gdzie potrzebne są super opony, wyciągarki, modyfikacje auta itd. Chciałbym pojechać tam gdzie zwykły napęd 4x4 jest plusem a auta osoba się nie pchają bo to już nie jest droga asfaltowa.

O ile do Słowenii z chęcią dojadę cywilizowanymi drogami, to od Chorwacji chciałbym przemieszczać się już częściowo "terenem" w kierunku Czarnogóry.

We wszystkich państwach już byłem, ale osobówkami więc szukam kogoś kto był lub ma wiedzę na temat takich trasa i może pomóc, wskazać ciekawe miejscówki, doradzić co, gdzie i jak.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma takie informacje, doświadczenia bądź może wskazać gdzie powyższe znajdę?

Pozdrawiam,
Maciek

P.S.
a może ktoś ma ochotę dołączyć? (przełom sierpnia i września?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 05-08-2015, 21:02   

Jako ciekawe miejsce mogę polecić Park Narodowy DURMITOR w Czarnogórze i miejscowość Zabljak. A tam na nocleg np. kamping Kod Boce :arrow: www.kampkodboce.me/

Przez Durmitor prowadzi wąska asfaltowa droga ale może znajdziesz tam jakieś miejsca do jazdy OFF. Widoki zacne :)
Stamtąd tez niedaleko do kanionu nad rzeką Tarą i kanionu rzeki Pivy.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 09-08-2015, 00:02   

https://youtu.be/9eFeyg8pwqs
https://youtu.be/P-N3tYy4fa4
https://youtu.be/EcwiInajmn0

i parę innych,byliśmy tam w zeszłym roku :)

Tkaczy 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Wysłany: 14-08-2015, 15:39   

@JCH, czy masz może jakąś trasę na park Durmitor? Będę jechać od Bośni (Mostaru).

Czy inni forumowicze mają jakieś propozycje tras / miejsc godnych polecenia?

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 15-08-2015, 10:58   

Wujek Gooogle wskaże Ci 3 drogi dojazdowe a w trasę terenową (jeśli taka jest ) to bym się samotnie nie pchał. Sporym przeżyciem jest odwiedzenie Monastyru Ostrog. Droga miejscami na jeden samochód-z jednej strony skała a z drugiej przepaść. Droga została ostatnio pokryta asfaltem i miejscami są barierki ochronne, ale nie wszędzie. Do Zabljak-a z przyczyn technicznych nie dojechaliśmy.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 17-08-2015, 00:30   

Tkaczy napisał/a:
@JCH, czy masz może jakąś trasę na park Durmitor? Będę jechać od Bośni (Mostaru)
Co prawda ja jechałem z Serbii przez Pljewlja ale kojarzę z jakiejś relacji, że ktoś jechał od strony Bośni tylko nie od Mostaru a od góry, tak jakoś:
Foca --> Zabljak
Tras off-owych niestety nie znam, (a to Cię chyba najbardziej interesuje), byłem w MN turystycznym motocyklem ale tak jak pisze Waldek - samemu lepiej ostrożnie podejść do tematu.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu