|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Centralny Zamek |
Autor |
Wiadomość |
ArcyCan
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2015, 12:29 Centralny Zamek
|
|
|
Witam,
Kupiłem Carisme z uszkodzonym centralnym zamkiem.
Poprzedni właściciel uznał, że błąd był w bagażniku i wszystko tam porozłączał, możliwe że coś zgubił.
Bagażnik muszę otwierać od środa, proszę o pomoc przy złożeniu.
(Najlepsze byłoby zdjęcie z widocznym podłączeniem tj. zamek linki od otwierania itp.)
 Fotka
Problemem są także prawe tylne drzwi, których nie można otworzyć z żadnej strony
EDIT: Ta blokada dla dzieci jest zapewne zamknięta, dlatego nie można otworzyć od środka, natomiast od zewnątrz chyba urwany jest ten drut od otwierania.
Jakiś problem jak tego dokonać?
Apropo centralnego zamka, są jakieś schematy: jak jest wszystko połączone, jak idą kable itp.?
Dużo szukałem na ten temat i nic nie znalazłem, ale jest tego tak dużo, że mogłem coś pominąć. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 10-08-2015, 13:33
|
|
|
Jest na Forum do pobrania instrukcja serwisowa do Cari, niestety po angielsku
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448 |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
ArcyCan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2015, 21:39
|
|
|
Drzwi otwarte, centralka naprawiona, został problem ze złożeniem tej klapy bagażnika. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 10-08-2015, 22:16
|
|
|
Opisz, co i jak. Może jakieś fotki robiłeś przy naprawie ? Może się przydać na przyszłość |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
ArcyCan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2015, 23:44
|
|
|
Przy centralnym było namieszane w kablach, wszystko podłączyłem wg. schematów z linka i działa.
W drzwiach, było włączone zabezpieczenie, które blokuje otwieranie drzwi od wewnątrz, a zewnętrzna klamka wyrwana i przyklejona klejem do drzwi, (nie wiem co za Janek to robił), w każdym razie wyjąłem tą klamkę i otworzyłem drzwi przyciskiem jutro muszę założyć nową klamkę. |
|
|
|
 |
|
|