|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Car audio w Lancerze |
Autor |
Wiadomość |
STax
Forumowicz
Auto: Lancer CS0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2015 Posty: 133 Skąd: Opole
|
Wysłany: 23-08-2015, 16:32 Car audio w Lancerze
|
|
|
Przymierzam się do zmiany seryjnego nagłośnienia w lancerze. Skrzynię (no name z głośnikiem powerbass 30cm), wzmacniacz (pyle 2100) i radio (sony) przełożę sobie z drugiego auta, natomiast chciałbym podmienić też oryginalne głośniki i dołożyć tweetery.
W związku z tym pytanie - w drzwi wchodzą głośniki 13cm? Jakieś szczególne uwagi co do głębokości głośników czy na coś trzeba uważać?
Z tyłu w półce ori też są 13 cm prawda? Jest sens kombinować z wsadzaniem głośników w drzwi (zamiast półki)? Robił to już ktoś?
No i tweetery. Czy ktoś je wpasowywał w osłony lusterek na przykład? |
_________________ Mój lancer => http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=93586 |
|
|
|
 |
cobretti
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
|
Wysłany: 30-08-2015, 19:41
|
|
|
Kolego u siebie troszkę namotałem tyle że w kombi. A więc, tył sobie odpuść skup się na przodzie, boczki schodzą bez problemu, natomiast trójkąty są nieco kiepskie do schowania w nich syczków. U mnie na przodzie zawitał odseparowany zestaw AudioSystem MX165 3-omowy, na jakiś uniwersalnych dystansach chyba 10mm, kilka mat bool'a i syki na beszczela do wewnętrznych trójkątów. Radio to moje stare JVS KD-R432. Z niego jestem bardzo zadowolony albowiem posiada więcej niż potrzebuję opcji ustawień dźwięku i co ważniejsze mogę regulować zakres częstotliwości suba i jego siłę, bądź go po prostu wyłączyć. W słupki z tyłu poleciały współosiowe blaupunkty gt seria ale szczerze to ich ledwie słychać, z tym że już je miałem. A pod roletą dwucewkowy Heco Jet300 w budzie, uczciwe 62 litry netto własnej konstrukcji, również z poprzedniego auta. Efekt taki że z powodu lpg nie mam miejsca na zapas ale radocha moich dzieci bezcenna przy utworach gumimis i the pirates. Pozdrawiam
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img]
[img] [/img] |
_________________ Było
C10 1.5
Wiśniowa Sigma
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
To co proste prowadzi donikąd.
 |
|
|
|
 |
STax
Forumowicz
|
Wysłany: 31-08-2015, 12:48
|
|
|
Dzięki za odzew
Czemu wybrałeś głośniki 3ohm a nie 4?
Czy dystans był konieczny?
Widzę, że głośniki masz 165mm, takie wchodzą w fabryczne miejsca? Czy coś rzeźbiłeś? Bo myślałem, że w drzwiach 13cm się mieszczą tylko. |
_________________ Mój lancer => http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=93586 |
|
|
|
 |
cobretti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-08-2015, 16:52
|
|
|
Przy trzech omach można więcej wyciągnąć z radia, a było to tak, że pojechałem ze szfagrem do gościa u którego kupił tube i ten że gość posadził mnie przed takim "regałem" gdzie siedziały PowerBasy, Heliksy, esk i AudioSystemy. Jedno radio jeden utwór i bum. Miał dwa modele AudioSystem za ok 400 i 300 stuwy, różnica głównie w detalach tak zapewniał sprzedawca. Mówił że sporo tego montuje i klienci są zadowoleni, z resztą tak jak ja.
Ogólnie to na styk można przykręcić same głośniki, ale dystans usztywnia nasze cienkie blaszki a u mnie wyszło około 1,5 cm. Głośnik w drzwiach to jakaś dziwna 17tka wiec 165 siedzi tak na krawędzi.
Miłego dłubania |
_________________ Było
C10 1.5
Wiśniowa Sigma
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
 |
|
|
|
 |
STax
Forumowicz
|
Wysłany: 31-08-2015, 17:07
|
|
|
Kurde, to szkoda, że moje GMS 16,5cm zostawiłem w punciaku bo fajnie grały. Chyba w takim razie znowu takie kupię, albo poszukam czegoś ciekawego na 3 ohm.
Dam znać jak coś ruszy |
|
|
|
 |
cobretti
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-08-2015, 19:33
|
|
|
Szukaj szukaj, najlepiej jak w sklepie posłuchasz co jak gra albowiem ten sam głośnik różnie zagra w innych autach i pod innymi radami, tudzież wzmakami. Zanim swoje kupiłem dużo czasu spędziłem czytając na temat głośników wiele razy spotykałem się z opiniami typu hit rewolka w tej cenie itp, i ja to potwierdzam dla mnie bomba. Melduj o postępach hejka |
_________________ Było
C10 1.5
Wiśniowa Sigma
626 sport coupe GD
E52A
626 GW
MX-6 GE
CS9W
 |
|
|