ASX i duża rodzina |
Autor |
Wiadomość |
gl9100
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2015, 23:01 ASX i duża rodzina
|
|
|
Cześć
Właśnie powiększyła mi się rodzina i szukam samochodu który pomieści trzy foteliki z tyłu. Czy ktoś próbował upchnąć trzy foteliki z tyłu? Rozumiem że największy problem będzie kiedy dwa foteliki będą "typu 2" tzn. foteliki z dzieckiem patrzącym w przód i własnymi pasami. Czy zmieści mi się to do ASX, czy muszę szukać Outlandera?
No i drugie pytanie, czy za 45-50kPLN da się kupić porządnego ASX/Outlander z, powiedzmy, 2010? Jedyny mój warunek to diesel, ale ceny na alegro/olx wahają się od 35k do 75k za modele z tego roku... |
|
|
|
 |
Krzych1
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,8 HP 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lut 2011 Posty: 83 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-12-2015, 11:51
|
|
|
U siebie zapinałem trzy foteliki w kombinacji: jeden z własnymi pasami (isofix), drugi (w środku) fotelik przypinany pasami samochodu, trzeci fotelik - siedzisko. Weszły na styk no i gimastyki przy zapinaniu też jest trochę. |
|
|
|
 |
gl9100
Nowy Forumowicz
Auto: carisma
|
Wysłany: 09-12-2015, 13:15
|
|
|
Krzych1 napisał/a: | jeden z własnymi pasami (isofix), drugi (w środku) fotelik przypinany pasami samochodu, trzeci fotelik - siedzisko | Czyli o trzech wysokich fotelikach można zapomnieć? Sugerowałem się tym artykułem i miałem nadzieję że jednak wejdą. |
|
|
|
 |
Krzych1
Mitsumaniak
Auto: ASX 1,8 HP 4WD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Lut 2011 Posty: 83 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-12-2015, 14:02
|
|
|
Myślę, że wszystko zależy od szerokości samych fotelików. Trzeba przymierzyć. |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-12-2015, 16:41
|
|
|
Podobno foteliki muszą być "montowane" na miejscach wyznaczonych. Środkowe miejsce z tyłu nie jest tym miejscem. |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
Wedrowiec
Forumowicz
Auto: ASX DID LP Intense
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Sie 2010 Posty: 310 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-12-2015, 16:59
|
|
|
DJ Fazi napisał/a: | Podobno foteliki muszą być "montowane" na miejscach wyznaczonych. Środkowe miejsce z tyłu nie jest tym miejscem. |
Podobno środkowe miejsce jest akurat miejscem najbezpieczniejszym w aucie
Ale fakt, u kumpla w volvo nie dało się, pasy za krótkie.
Co do ASX
- u mnie fotelik jest właśnie na środku
- wystarczy sprawdzić czy isofix jest na wszystkich 3 siedzeniach i zagadka czy jest to "miejsce przeznaczone" - może się wyjaśnić (jak jest to można na każdym a jak nie ma... to dalej pewności brak ). Jutro jak będę wsiadał do auta to postaram się sprawdzić. |
|
|
|
 |
|