Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASX i duża rodzina
Autor Wiadomość
gl9100 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2015, 23:01   ASX i duża rodzina

Cześć

Właśnie powiększyła mi się rodzina i szukam samochodu który pomieści trzy foteliki z tyłu. Czy ktoś próbował upchnąć trzy foteliki z tyłu? Rozumiem że największy problem będzie kiedy dwa foteliki będą "typu 2" tzn. foteliki z dzieckiem patrzącym w przód i własnymi pasami. Czy zmieści mi się to do ASX, czy muszę szukać Outlandera?

No i drugie pytanie, czy za 45-50kPLN da się kupić porządnego ASX/Outlander z, powiedzmy, 2010? Jedyny mój warunek to diesel, ale ceny na alegro/olx wahają się od 35k do 75k za modele z tego roku...

Krzych1 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,8 HP 4WD
Wysłany: 09-12-2015, 11:51   

U siebie zapinałem trzy foteliki w kombinacji: jeden z własnymi pasami (isofix), drugi (w środku) fotelik przypinany pasami samochodu, trzeci fotelik - siedzisko. Weszły na styk no i gimastyki przy zapinaniu też jest trochę.

gl9100 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 09-12-2015, 13:15   

Krzych1 napisał/a:
jeden z własnymi pasami (isofix), drugi (w środku) fotelik przypinany pasami samochodu, trzeci fotelik - siedzisko
Czyli o trzech wysokich fotelikach można zapomnieć? Sugerowałem się tym artykułem i miałem nadzieję że jednak wejdą.

Krzych1 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1,8 HP 4WD
Wysłany: 09-12-2015, 14:02   

Myślę, że wszystko zależy od szerokości samych fotelików. Trzeba przymierzyć.

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 09-12-2015, 16:41   

Podobno foteliki muszą być "montowane" na miejscach wyznaczonych. Środkowe miejsce z tyłu nie jest tym miejscem.

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 09-12-2015, 16:59   

DJ Fazi napisał/a:
Podobno foteliki muszą być "montowane" na miejscach wyznaczonych. Środkowe miejsce z tyłu nie jest tym miejscem.

Podobno środkowe miejsce jest akurat miejscem najbezpieczniejszym w aucie ;)
Ale fakt, u kumpla w volvo nie dało się, pasy za krótkie.
Co do ASX
- u mnie fotelik jest właśnie na środku
- wystarczy sprawdzić czy isofix jest na wszystkich 3 siedzeniach i zagadka czy jest to "miejsce przeznaczone" - może się wyjaśnić (jak jest to można na każdym a jak nie ma... to dalej pewności brak ;) ). Jutro jak będę wsiadał do auta to postaram się sprawdzić.

Odpowiedz do tematu