Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Pomocy - nie potrafię -skrzynia biegów
Autor Wiadomość
moduscreati 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2015, 19:14   [2.8 TD] Pomocy - nie potrafię -skrzynia biegów

Witajcie,
dzisiaj w moim Pajero ,zrobiłem chyba sobie problem. Mianowicie na postoju na wyłączonym siniku bez sprzęgła wybiłem na luz.
Opór lewarek postawił ,ale go wybiłem i okazuje się ,ze chyba coś zakleszczyłem ,bo nie mam
luzu i wstecznego , prawdopodobnie mam 3 lub mogę przełączyć na 4 ,samochód cały czas jest na biegu ,sprzegło jest ok . Panowie co się stało ,czy mogę się do tego dobrać od góry (już rozkręciłem lewarki) , co dalej??/
Czy przestawiłem wodziki - ale jak??? ,czy może wyrobiłem /zepsułem tą plastykową tulejkę.
Od czego zacząć....
Rozkręciłem górną klapkę ale nie potrafię zakumać jak powinien być ułożony otworek do którego wchodzi przegub lewarka biegów....
jeju tylko nie ściąganie skrzyni.
Pomózcie lub doradźcie coś - może ktoś od góry widział mechanizm wybierania biegów..

Odpowiedz do tematu