|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: fj_mike 18-10-2015, 17:51 |
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 24V kombi Opole |
Autor |
Wiadomość |
r-tea
Nowy Forumowicz
Auto: może Galant VIII 2.5 V6 24V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2015, 17:15 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 24V kombi Opole
|
|
|
Witam.
Chcę kupić tego Galanta
Galant 2.5 V6 24V kombi Opole
Jeszcze go nie oglądałem.
Może akurat ktoś z forumowiczów zna ten konkretnie egzemplarz?
A jeśli nie to proszę o wasze opinie na podstawie samych zdjęć i opisu.
Docelowo chciałbym założyć w nim sekwencję.
Mam jeszcze dodatkowo 2 pytania:
1. co to jest GDI w tym modelu, i czy ten konkretnie model takowe posiada? Pytałem gazownika z okolicy o ceny i rodzaje sekwencji pod ten silnik i zapytał mnie czy silnik z GDI czy bez.
2. Czy te Galanty miały na wyposażeniu (lub w opcji) grzaną przednią szybę?
Pozdrawiam
Artur |
|
|
|
 |
pawe2605
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 kombi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Gru 2013 Posty: 75 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 28-09-2015, 17:37
|
|
|
Gdi to bezpośredni wtrysk paliwa. Instalacja gazowa w tym silniku nie ma sensu.
Galant nie posiada podgrzewanej szyby. |
|
|
|
 |
r-tea
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2015, 17:43
|
|
|
pawe2605 napisał/a: | Instalacja gazowa w tym silniku nie ma sensu. |
Dlaczego? Widziałem, że niektórzy forumowicze tutaj mają ten model/silnik z LPG. |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 28-09-2015, 19:07
|
|
|
koszt lpg w gdi to coś koło 8-10tyś zł (poprawcie mnie jeśli ceny zeszły w dół), dobra instalka w 2.5V6 to coś koło 3,5 tyś zł. |
|
|
|
 |
r-tea
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2015, 23:46
|
|
|
dmi napisał/a: | koszt lpg w gdi to coś koło 8-10tyś zł (poprawcie mnie jeśli ceny zeszły w dół), |
Ten egzemplarz raczej nie ma GDI, prawda?
dmi napisał/a: | dobra instalka w 2.5V6 to coś koło 3,5 tyś zł. |
Gazownik z którym rozmawiałem zaproponował mi za 3300zł taką bez listwy - każdy wtrysk osobno.
@all
W dziale "Nasze Miśki" znalazłem post pt. "Rodzinny Galant" użytkownika STax. Moje pytanie, czy ktoś z was zna to auto jest już nieaktualne, bo to Galant użytkownika STax. Po przeczytaniu tego obszernego wątku mam mieszane uczucia co do tego auta. Ile teraz kosztuje porządne czyszczenie i konserwacja całej podłogi w tej wielkości aucie, jeśli w ogóle gabaryt gra tu rolę? |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 28-09-2015, 23:55
|
|
|
GDI to bezpośredni wtrysk paliwa, ocenisz to nawet po wyglądzie "silnika" pod maską, nie ma sensu interesować się GDI, tylko i wyłącznie 2.5V6, co do rdzy, konserwacji podwozia itp. jest mase wątków, to czy chcesz się pakować w Galanta- mając na uwadze jego bolączki typu rdza nadkoli, podłużnic, progów, belek, kielichów, rantów drzwi to tylko i wyłącznie twoja decyzja, radzę tobie się zaznajomić z tymi dolegliwościami a nie pytać o to w dziale " Chcę kupić Galanta!" |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 29-09-2015, 08:06
|
|
|
r-tea napisał/a: | Ile teraz kosztuje porządne czyszczenie i konserwacja całej podłogi w tej wielkości aucie, jeśli w ogóle gabaryt gra tu rolę? | Zgnitych blach sie nie konswerwuje, powie Ci to kazdy ogarniety blacharz, tak samo jak kazdy rozsądny użytkownik Galnta powie Ci o typowych przypadłościach korozyjnych Galanta i gdzie tego szukać, są miejsca które wyglądają względnie, ale jakbyś je opukał plastykowym młotkiem to mogłyby się rozsypać, tylko przez to, że tak jak w galancie elementy nośne w wikszości sa elmentami składającymi się kilku warstw blachy a między tymi warstwami siedzi wilgoć. Polecam odwiedzić i poczytać wątek http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=43395 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|