[II 2.0 DID] LED na tył |
Autor |
Wiadomość |
Walcz72
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
PanSascha
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2013 Posty: 77 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 09-06-2014, 13:25
|
|
|
Lampy bardzo ładne aczkolwiek musisz wiedzieć:
1. Nie mają homologacji wiec nie dostaniesz legalnego przeglądu
-w razie kontroli policyjnej tracisz dowód
2.niekoniecznie muszą pasować plug&drive bo różnie u nich z dopasowaniem zdarza się że trzeba coś kombinować bo mogą odstawać lub śruby nie trafiać w otwory.
3.w razie zakupu czeka cię odprawa celna + opłaty
Ja mam złe doświadczenia z Alibaba.com i Aliexpress.com zamawialiśmy z firmy pakiet aero do ciężarówek jakość była żenująca.
Ja sam kupowałem na aliexpress dla siebie pendrivy reklamowe 600 szt cło i inne miałem obliczone ale towar okazał się wyprodukowany bez należytej staranności miał nadlewki,niedolewki z form plastikowych nadruk był rozmazany albo krzywy. |
_________________ nie mógł żech się powstrzymać |
|
|
|
 |
Walcz72
Forumowicz

|
Wysłany: 10-06-2014, 07:12
|
|
|
Właśnie tego się obawiam , jakości . I jak się bardziej przyjrzeć to wydaje mi się ze te lampy są chyba od ASX |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 10-06-2014, 15:58
|
|
|
Kiedyś zadałem pytanie e-mailem firmie z Moskwy dotyczące modyfikacji tylnych lamp, odpowiedzieli, że zmiany są dokonywane na lampach właściciela - okres wykonania około tygodnia. |
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-06-2014, 16:20
|
|
|
PanSascha napisał/a: | Lampy bardzo ładne aczkolwiek musisz wiedzieć:
1. Nie mają homologacji wiec nie dostaniesz legalnego przeglądu
-w razie kontroli policyjnej tracisz dowód
2.niekoniecznie muszą pasować plug&drive bo różnie u nich z dopasowaniem zdarza się że trzeba coś kombinować bo mogą odstawać lub śruby nie trafiać w otwory.
3.w razie zakupu czeka cię odprawa celna + opłaty
Ja mam złe doświadczenia z Alibaba.com i Aliexpress.com zamawialiśmy z firmy pakiet aero do ciężarówek jakość była żenująca.
Ja sam kupowałem na aliexpress dla siebie pendrivy reklamowe 600 szt cło i inne miałem obliczone ale towar okazał się wyprodukowany bez należytej staranności miał nadlewki,niedolewki z form plastikowych nadruk był rozmazany albo krzywy. |
1. Nie do końca - jesteśmy w Polsce, przy tej liczbie stacji diagnostycznych, diagności znacznie obniżyli wymagania (ostatnio przepuścili mi samochód z niesprawnymi końcówkami drążków kierowniczych). Kontrola policji - jw.
2. Dopasowanie -szczera prawda, jak każda tego typu rzecz nie będzie pasowała "od razu", trzeba dopasować. Gorzej że światła mogą po prostu nie świecić lub świecić inaczej
3. Mało kosztowne rzeczy "prześlizgują" się często, też zamawiam co jakiś czas drobiazgi na alibabie i zwykle kurier przywozi bez odprawy i cła.
bonito |
|
|
|
 |
PanSascha
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2013 Posty: 77 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 10-06-2014, 17:03
|
|
|
bonito napisał/a: |
1. Nie do końca - jesteśmy w Polsce, przy tej liczbie stacji diagnostycznych, diagności znacznie obniżyli wymagania (ostatnio przepuścili mi samochód z niesprawnymi końcówkami drążków kierowniczych). Kontrola policji - jw.
2. Dopasowanie -szczera prawda, jak każda tego typu rzecz nie będzie pasowała "od razu", trzeba dopasować. Gorzej że światła mogą po prostu nie świecić lub świecić inaczej
3. Mało kosztowne rzeczy "prześlizgują" się często, też zamawiam co jakiś czas drobiazgi na alibabie i zwykle kurier przywozi bez odprawy i cła.
bonito |
1. Prawo prawem. Ktoś ci wjedzie w kuper przyjedzie policja i zapyta co to za lampy i twój problem brak homologacji to jak brak lamp = twoja wina + 0 pln z OC.
Bo zgodnie z prawem twoje auto nie miało prawa znaleźć się na ulicy. Wychodzenie z założenia o którym wspomniałeś jest lekkomyślne. Jestem przeciwny załatwianiu przeglądów.
3.Cło obowiązuje wszystko jeśli robisz numery "paczka z prezentem od wujka Xio Yinga" żeby nie zapłacić to przy wnikliwszej kontroli masz postępowanie karno skarbowe i mandat przekraczający niekiedy twoje zarobki w ciągu roku.
Znam temat bo pracuje w branży spedycjnej, nieoclenie czegoś na celnym może się udać a może i nie.
Raz aresztowali nam auto w Turynie bo jeden z klientów zlecił nam przewóz towaru z portu w Bari nie informując że towar jest celny.
Auto stało tydzień kierowce aresztowano i firma musiała płacić za przestój pozostałego towaru na aucie dla innych klientów + potencjalna kara pow 40 tyś złotych.
Auto uwolniono towar przejeli celnicy po interwencjach prawników ZMPD w polsce.
Nie wiem co zamawiasz ale pamiętaj że nawet jak ci się uda nie zapłacić to mają 5 lat żeby sprawdzić dlaczego nie zapłacono i wciąż mogą ci wlepić karę. |
_________________ nie mógł żech się powstrzymać |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 10-06-2014, 21:37
|
|
|
Kolega Sascha ma oczywiście świętą racje we wszystkich kwestiach, mam jednak cichą nadzieję że za ostatni zakup świateł dziennych na Alibabie za 68 Euro (łącznie z kosztami przesyłki kurierskiej) urząd celny nie ukaże mnie na 40 tys. zł i nie aresztuje mojego kierowcy (którego tak czy inaczej nie mam)
bonito |
|
|
|
 |
Puzonik83
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2014 Posty: 78 Skąd: Kraśnik
|
Wysłany: 10-06-2014, 22:43
|
|
|
Te lampy są do ASX'a. Na rynku USA ASX jest pod nazwą Outlander Sport. |
|
|
|
 |
Walcz72
Forumowicz

|
Wysłany: 11-06-2014, 14:35
|
|
|
Puzonik83 napisał/a: | Te lampy są do ASX'a. Na rynku USA ASX jest pod nazwą Outlander Sport. |
To wszystko wyjaśnia |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 17-06-2014, 11:13
|
|
|
Lampy bardzo ładne przynajmniej na zdjęciach,
atrapy można przerobić na pełnowartościowe światła LED na miejscu
a nie aż w Moskwie.
Widziałem taki komplet na alle..... |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
paweldm
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
|
Wysłany: 15-09-2015, 16:25
|
|
|
Moim zdaniem warunkiem estetycznej przeróbki jest zastosowanie pojedynczych diod najlepiej w oprawkach. Przeróbki w oparciu o taśmę led z bliska nie koniecznie muszą wyglądać estetycznie.
Oczywiście to kwestia gustu. |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 15-09-2015, 20:38
|
|
|
Oczywiście można zrobić światła obrysowe w tylnych atrapach na zderzaku, można dodać dodatkowe ledy na drzwiach bagażnika tylko pytanie "po co?" Światła pojazdu powinny być homologowane - dodatkowe oświetlenie to potencjalne dodatkowe kłopoty... |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
kubabrzesko
Forumowicz
Auto: outlander III 3.0 GT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2014 Posty: 161 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 16-09-2015, 19:45
|
|
|
Zrobilem z pomocą kolegi elektronika ponad pol roku temu diody w tych lampach w klapie.W tych wytłoczeniach zalozylem diody i w czasie jazdy na swiatlach dziennych swiecą się dokola a przy hamowaniu swiecą wszystkie i jasniej.Calosc wyszla mnie około 250 zl , ale efekt jest zaje...ty .Jedyne z czym jest najwięcej problemu to z rozcięciem lampy .Podpowiedzcie koledzy jak się wkleja zdjecie do postow to pokaze jak mi to wyszlo. |
Ostatnio zmieniony przez kubabrzesko 16-09-2015, 22:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:44
|
|
|
kubabrzesko napisał/a: | Podpowiedzcie koledzy jak się wkleja zdjecie do postow to pokaze jak mi to wyszlo. |
Załaduj fotkę na jakiś hosting zdjęciowy typu: www.fotosik.pl , www.zapodaj.net/ i zapodaj linka na forum . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
kwachu30
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
|
Wysłany: 16-09-2015, 20:58
|