|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 02:12 |
[CJ1A 1.3] Olej |
Autor |
Wiadomość |
Szymon509 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 11:41 [CJ1A 1.3] Olej
|
|
|
Witam wszystkich mam colta 1.3 Cjo 75 KM i musze wymienic olej i mam olej Shell Helix Super 15W-40 i czy on jest dobry do tego silnika?? czy musialbym miec inny olej?? Jezeli inny to jaki.Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziekuje |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
krzys78
Forumowicz

Auto: Czasem sprzątam ASXa żony
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2006 Posty: 229 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 25-02-2007, 12:11
|
|
|
Zależy co masz na myśli. Markę oleju, czy jego parametry? Bo ten już musi być dobry Wiadomym jest że mineralne to ostateczność i wiadomym jest również,że nie powinno się po mineralnym zalewać silnika olejami półsyntetycznymi, a tym bardziej syntetycznymi.
Jak nie masz zajęzdżonego silnika to Mobil Super M. A jak robisz częste dolewki to, to na czym jeździsz też nie jest złe |
|
|
|
 |
Szymon509 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 13:05 Olej
|
|
|
dzieki za odpowiedzi ale mam jeszcze jedno pytanie
Olej mamy mineraly Shell Helix Super 15W-40 i czy mamy go dalej wlewac czy moze inny??
Jak inny to jaki i o jakich parametrach.Za wszelkie odpowiedzi serdecznie dziekuje |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 14:17
|
|
|
używasz b.dobrego oleju. Nie musisz zmieniać.
Jest to temat rzeka.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|