|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Falująca maska |
Autor |
Wiadomość |
kotakot
Forumowicz
Auto: był Lancer '07, jest 03 '19
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-07-2020, 16:46 Falująca maska
|
|
|
Witajcie. Ostatnio zauważyłem, że przy prędkości 140-160 km na liczniku (ok 130-150 na nawigacji) maska samochodu faluje ( delikatne wybrzuszenie na środku trochę bliżej strony kierowcy i szyby). Przy mniejszych prędkościach jest ok, szybciej nie jechałem. Czy to normalne że powietrze w ten sposób działa na ten samochód (TTTM) czy też powinienem to gdzieś zgłosić? Trochę mnie to rozprasza podczas jazdy, w Lancerze nic się nie wybrzuszało przy takich prędkościach... Dzięki. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-07-2020, 19:23
|
|
|
Aż tak się nie przyglądałem (przy tej prędkości patrzę na jezdnię) co do miejsca gdzie to występuje, ale ogólnie blacha jest papierowa na masce... błotnikach też
Przy takiej jeździe widziałem różne odkształcenia... wklęsłości itp.
Po prostu czasem się zastanawiam czy na pewno jest domknięta
A to że blacha jest lipna (wiotka, może mało wzmocnień jest, może cienka) zauważyłem zaraz po zakupie. Jak go pierwszy i ostatni raz woskowałem. Jak chciałem wosk na masce dotrzeć (jest mnie trochę) to ją wgniatałem jak grubą folie... |
|
 |
|
|