|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Windows Update |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 12-11-2015, 23:43 Windows Update
|
|
|
Taki problem:
Windows 8.1, kliknięte było aby zrobiła się aktualizacja Windows. No i robi się ale:
Kod: | Nie wyłączaj komputera do zakończenia tej operacji. Trwa instalowanie aktualizacji: 4 z 29 |
No i tak już trwa ze 4 godziny.....
Brak reakcji na jakiekolwiek klawisze. Ani CTRL+ALT+DEL, ani dłuższe trzymanie Power-a też nie powoduje żadnej reakcji.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyłączyć zasilanie i wyjąć baterię z laptopa.
Ktoś ma jakieś inne pomysły |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 12-11-2015, 23:58
|
|
|
A nie instaluje Ci się przypadkiem aktualizacja do Windows 10 ? To jest ładnych kilka gigabajtów danych do ściagnięcia... |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 13-11-2015, 00:07
|
|
|
Hm....
Nie wiem dokładnie co tam żona kliknęła ale na innym kompie jak robiła się aktualizacja do Win 10 to chyba to troszkę inaczej wyglądało
Myślisz żeby mu dać szansę do rana? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 13-11-2015, 00:14
|
|
|
Normalnie WU ściąga w tle wszystkie pliki z 10, i zapisuje na twardym dysku. Wtedy aktualizacja do nowego systemu idzie dość szybko.
Szczerze, to jeśli możesz zostaw po prostu komputer do rana włączony, niech sobie mieli. Ja mam kilkukrotne (2 czy 3 razy) przykre doświadczenie z przerwaniem aktualizacji - ale chodziło o Service Packi. Żaden system nie wstał, konieczna była nowa instalacja. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 13-11-2015, 00:18
|
|
|
Ok, no to zobaczymy cóż on do rana zdziała....
[ Dodano: 13-11-2015, 08:03 ]
Bez zmian.
Wciąż wisi na 4 z 29. |
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 13-11-2015, 19:29
|
|
|
Odłączyłem rano od zasilania i zostawiłem niech się bateria wyczerpie. Gdy wróciłem.... ekran ciemny ale gdy dotknąłem klawiatury to z powrotem pojawił się komunikat ".... 4 z 29" ale szybko pojawił się jakiś następny i następny. Wreszcie "uruchom ponownie".
System wstał i działa, tak więc jest OK. |
 |
|
|
|
 |
|
|