|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Mocowanie drążka skrętnego. |
Autor |
Wiadomość |
Goliasz
Forumowicz
Auto: Pajero I wagon 3000 V6
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 05 Cze 2011 Posty: 70 Skąd: Wielkopolska/powiat śremski
|
Wysłany: 14-11-2015, 13:07 [3.0 V6] Mocowanie drążka skrętnego.
|
|
|
Witam,
wczoraj mechanik wymieniał mi lewy drążek skrętny, bo nie reagował już na regulację.
Drążek wraz z mocowaniami zamówiłem na znanym portalu aukcyjnym - był od wersji 2,5 td, bo taki też pasuje do 3,0 (przynajmniej sam drążek, jeżeli chodzi o jego długość).
Jednakże okazało się, że za brak możliwości regulacji odpowiada mocowanie od strony wahacza - starły się frezy.
Ale co najdziwniejsze, że mocowanie od 2,5 td nie pasuje do mojego - rozstaw śrub jest niesymetryczny tzn. z jednej strony odległość śruby od środka wynosi ok 20 mm, a z drugiej ok. 25 mm, a moje mocowanie jest symetryczne i ma z obu stron 25 mm.
Pytanie - może ktoś wie jak to jest z tymi mocowaniami, były różne rodzaje, jakiego mam szukać?
A może ten drążek, który kupiłem jest od pajero I i ktoś się pomylił wystawiając go do II?
https://drive.google.com/file/d/0Bzs1yuywJFPOOEV0c0dISWxQdWM/view?usp=sharing |
_________________ "How I've waited for you to come
I've been here all alone
Now that you've arrived
Please stay a while
And I promise I won't keep you long
I'll keep you forever"
 |
|
|
|
 |