|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zawieszenie gwintowane do Legnuma |
Autor |
Wiadomość |
Grid
Forumowicz
Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2015, 16:44 Zawieszenie gwintowane do Legnuma
|
|
|
Planuję zamianę zawieszenia w moim Legnumie - z fabrycznego zestawu na gwintowany. Powodów jest kilka - udało mi się ustalić że oryginalne sprężyny nie są już produkowane przez Mitsubishi, zamienników brak. Dodatkowo oryginalna twardość zawieszenia na tor zupełnie się nie nadaje.
Miło byłoby założyć zawieszenie gwintowane (coilovery). Nie interesuje mnie obniżanie samochodu bo często jeżdżę po wertepach, więc obniżenie minimalne i najlepiej regulowane. Można sprowadzić gwintowane zawieszenie np. Tein Flex Wagon z Japonii, albo coś z Australii ale wolałbym mieć coś serwisowalnego w Polsce. Czy możecie coś polecić? |
|
 |
carlRP
Mitsumaniak
Auto: 200sx s13
|
Wysłany: 23-11-2015, 08:50
|
|
|
Nie widzie problemu z serwisowanie TEINA w Polsce.
U mnie w okolicy są co najmniej dwa zakłady które się zajmują serwisem zawieszeń i wszystkie zajmują się min. TEIN-em . |
|
|
|
 |
Grid
Forumowicz
Auto: Galant V6, Legnum VR-4, MSS1.3
|
Wysłany: 23-11-2015, 15:00
|
|
|
carlRP napisał/a: | Nie widzie problemu z serwisowanie TEINA w Polsce.
U mnie w okolicy są co najmniej dwa zakłady które się zajmują serwisem zawieszeń i wszystkie zajmują się min. TEIN-em . |
Patrząc po komentarzach na różnych forach to serwis TEINa sprowadza się do wysyłki całości do TEIN UK. A cenowo bardziej opłaca się kupić nowy komplet niż naprawiać. |
|
 |
|
|