|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx-97-04] Galant, 2.5 V6, Kombi, Kielce |
Autor |
Wiadomość |
Wodecki
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-12-2015, 00:42 [EAx-97-04] Galant, 2.5 V6, Kombi, Kielce
|
|
|
Witam, mam pytanie dotyczące Galanta z tego ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/mits...1e3dd5;promoted
Cytat: |
Witam mam do sprzedania Mitsubishi Avance 2,5 v 6 kombi z 2002 roku zakupiony od 1 właściciela z książką serwisowa.
W samochodzie nie było palone serwisowane na czas. Po sprowadzeniu z Niemiec udałem się do serwisu zrobić przegląd, wymieniłem olej z filtrami. Silnik pracuje równo jest dynamiczny i cichy jak przystało na japońską v6. Skrzynia biegów pracuje wzorowo, płynie zmienia biegi do góry jak i na dół bez zarzutów. W zawieszeniu nie stwierdzono luzów. Wszystko w aucie jest sprawne.
Hak jest orginalny odpinany z kluczyka. Podczas jazdy pewnie pokonuje zakręty i jest bardzo komfortowym autem. Możliwa pomoc w rejestracji. W razie pytań proszę dzwonić odpowiem na każde pytanie. Zapraszam na jazdę próbną. Posiada ważne ubezpieczenie Oc możliwy powrót na kołach.
|
Obejrzałem już na żywo parę rycerzy i ten wydaje się bardzo okej. A co najważniejsze, jest to dokladnie ta wersja jakiej szukam (za srebrnym kolorem nie przepadam, no ale nie można mieć wszystkiego ). Niestety do Kielc mam daleko, i chciałbym się od osób bardziej obytych w tej materii dowiedzieć, czy w ogóle warto jechać, albo najlepiej znaleźć miłą duszyczkę z tych okolic, która chciałaby mi dopomóc. Z góry dzięki za odzew |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-12-2015, 12:19
|
|
|
Skóry nieoryginalne, bez grzania i elektrycznej regulacji. Porażka (brak grzania). Poza tym wygląda nienajgorzej. |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 25-12-2015, 22:15
|
|
|
Nie przesadzaj, to grzanie w skórach jest słabe, nagrzewa sie baaaardzo długo. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-12-2015, 22:22
|
|
|
dmi napisał/a: | to grzanie w skórach jest słabe, nagrzewa sie baaaardzo długo. | Na przykładzie mojego Gala jestem dokładnie odmiennego zdania. |
|
|
|
 |
pappagiorgio
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V24
|
Wysłany: 25-12-2015, 23:06
|
|
|
Wydaje mi się, że grzanie tyłka w skórzanej tapicerce to podstawa. Ja mam spaloną grzałkę pod tyłkiem więc działa ta tylko od pleców. W zimę faktycznie długo czekam na efekt ale to przez grube ubrania w lato (po zimnej nocy)czuje szybciej efekty. Grzenie tyłka działa u pasażera i mogę tylko przytoczyć słowa mojej dziewczyny po włączeniu ogrzewania "czuje się jak bym siedziała przy kaloryferze" czyli musi działać
Pomijając komfort, od siebie mogę dodać, że komfort to jedno a stan techniczny to drugie szczególnie blachy. Ze zdjęć wygląda, że jest OK ale trzeba się przyjrzeć dokładnie kielichom. Ja mam rdzę od strony silnika i wewnątrz. Wyglądało niegroźnie a jak ruszyłem to wyjść teraz nie mogę. Weź pod uwagę, że jakikolwiek ślad rdzy może wyglądać niegroźnie a w rzeczywistości może być poważnym problemem. |
|
 |
Wodecki
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
|
Wysłany: 26-12-2015, 01:20
|
|
|
Rozumiem to dokładnie, akurat bardziej chodzi mi tu o stan techniczny auta niż o bajery typu grzanie tyłka . Mój budżet to "zaledwie" 10 000 złociszy. A czy znajduje się tu jakaś duszyczka z okolic, która mogłaby potowarzyszyć w oględzinach? Boję się tego, ze jak jużzrobię te 300 km do Kielc, to machnę ręką na jakąś "błahostkę" i stwierdzę, że skoro jechałem to już wypada brać, wiecie o co mi chodzi . Oprócz tego mam na oku jeszcze sedana w podobnej konfiguracji w moim mieście .. Tylko wlaśnie, jest to sedan. Pomijam już walory estetyczne (może to dziwne, ale wg mnie kombik jest ładniejszy), ale zdarza mi się często wozić duże kolumny głośnikowe, które do sedana w ogóle ze względu na wymiary nie wejdą do bagażnika. Ale jak nic innego się nie pojawi... Dobra, idę zakładać kolejny temat |
|
|
|
 |
|
|