[Cari 1.8 GDI] Problem z Klimatronikiem POMOCY !!! |
Autor |
Wiadomość |
perperson
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 98'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-12-2015, 23:43 [Cari 1.8 GDI] Problem z Klimatronikiem POMOCY !!!
|
|
|
Wiem, ze gdzies pewnie znajdzie sie ten temat ale jestem nowy i totalnie zielony.
Kupilem sobie pod choinke dwa dni temu Cari 1.8 GDI 98 rok, prawie na full wypasie, rzecz jasna z KLIMATRONIKIEM
Mialem juz stycznosc z tym dokladnie autem i wtedy tez sie to dzialo
Otoz :
URUCHAMIAM SILNIK I USTAWIAM NA KLIMATRONIKU ZALOZMY NAJWYZSZA TEMPERATURE I NAWIEW DO POLOWY (USTAWIENIE MOZE BYC DOWOLNE PROBLEM I TAK ZOSTAJE) A TU CISZA ZERO REAKCJI PRZEZ JAKIES 10-15 MIN, PO TYM CZASIE Z TAKIM OPOZNIENIEM WSZYSTKO STARTUJE I MAM JUZ PELNA KONTROLE NAD KLIMATRONIKIEM WSZYTSKO DZIALA LADNIE PIEKNIE AZ DO NASTEPNEGO ZGASZENIA SILNIKA , GASZE URUCHAMIAM I ZNOW TO SAMO
DLACZEGO SIE TAK ROBI ??????? A I WIDZIALEM ZE WIELE RAZY KTOS PISAL ZE IKONKA A/P TO COS ZLEGO WIEC U MNIE PALI SIE CALY CZAS |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 25-12-2015, 12:39
|
|
|
Sprawdzałeś przekaźniki w kabinie kierowcy - znajdują sie za schowkiem mniej wiecej na wysokości lewego kolana? |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
wenom44
Nowy Forumowicz
Auto: carisma GDI 98r
|
Wysłany: 25-12-2015, 22:45
|
|
|
To normalne. climatronic ma Ci tak ogrzać auto jak mu zadasz, więc gdy silnik jest zimny, a Ty ustawisz sobie 30 stopni, to nie będzie Ci walił zimnym pełną mocą, tylko zaczeka aż płyn się zagrzeje i termostat puści Ci ciepłe powietrze. Wyczyść filtr elektrostatyczny. |
Ostatnio zmieniony przez wenom44 25-12-2015, 23:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
perperson
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-12-2015, 22:58
|
|
|
Ten sam problem jest i na nagrzanym silniku to akurat wiem , ze auto musi miec swoja temperature. Chodzi o to , ze nawet jak jest te przyslowiowe 90 stopni to i tak reaguje z opoznieniem: ) dzisiaj wsiadlem w nagrzane auto ustawilem 22 stopnie i nawiew na maks a wystartowala po 20 kilometrach. Sprawdze te przekazniki |
|
|
|
 |
wenom44
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-12-2015, 23:05
|
|
|
A rusza, gdy naciśniesz "max cool"? Powinno wiać całą mocą od razu |
|
|
|
 |
perperson
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-12-2015, 23:11
|
|
|
Nie, startuje po jakims czasie dosc dlugim i jak juz wystartuje to mam nad nia pelna kontrole i dziala jak powinno ale ten czas dzialania mnie dobija no i jak wystartuje to w sumie zdarzy sie ze przestanie i zaraz znowu |
|
|
|
 |
wenom44
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-12-2015, 23:17
|
|
|
to nie wiem. Nie pomogę. Powodzenia z problemem. |
|
|
|
 |
krissh
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 msx
|
Wysłany: 02-01-2016, 09:38
|
|
|
Klima posiada bezpiecznik,cos w rodzaju bezpiecznika od pamieci,nawet na spalonym klima dziala choc zyje swoim zyciem(anomalie).Lecz zeruje sie po ponownym uruchomieniu silnika.Sprawdz też wąż,który dochodzi od tyłu do konsoli klimatronika(trzeba wyjąć radio by był dostęp) Może to są przyczyny,bezpiecznik chyba pod maską, ale reki nie dam sobie urwać. |
|
|
|
 |
|