Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt ZC3 1.1 2006 rok, silnik i ceny części
Autor Wiadomość
Ufok 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZ3 3D 1.1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-12-2015, 12:55   Colt ZC3 1.1 2006 rok, silnik i ceny części

Dzień dobry!

Jestem na etapie szukania pierwszego samochodu. Niedawno zaoferowano mi kupno colta cz3 z silnikiem 1.1 z roku 2006.
Auto zostało kupione w polskim salonie, jest aktualnie w rękach drugiego właściciela, w cenie 9 tysięcy złotych.

Samochód zadbany, doinwestowany i o dobrej renomie świadczącej o bezawaryjności.

Martwią mnie tylko dwie kwestie:

Silnik 1.1 - wszystkie serwisy branżowe polecają silnik 1.3, jako mocniejszy, spalający podobne ilości paliwa, mniej problematyczny.

Ceny części - wszyscy wokół straszą cenami części do samochodów Mitsubishi ("sprzęgło nawet ponad 2 tysiące złotych"). Jak to rzeczywiście jest? Jeśli to prawda, a zamienników nie ma, to lepszym pomysłem byłby zakup bardziej popularnego modelu.

Mogę prosić Was, drodzy forumowicze, o rzucenie światła na te kwestie?

Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku!

Ufok

lech55 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Wysłany: 28-12-2015, 23:23   

Myślę że zadane przez Ciebie pytania są bardzo ogólne i niewiele mówią o "upatrzonym" samochodzie. Gdybyś chciał więcej się dowiedzieć o swoim wyborze to wrzuć kilka zdjęć.

Ufok 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZ3 3D 1.1
Wysłany: 29-12-2015, 10:25   

To trwałość silnika 1.1 i ceny części do Colt'a zależą od zdjęć samochodu? :)

Pytam właśnie ogólnie o wady i zalety silnika 1.1, szczególnie pod względem ewentualnych usterek i napraw oraz o ceny części zamiennych do Colta.

inq 
Mitsumaniak

Auto: Focus
Wysłany: 29-12-2015, 19:49   

Mam 1.3 i jak dla mnie nie grzeszy kulturą pracy, 1.1 pewnie będzie jeszcze głośniejszy, a słabszy. Spalanie pewnie bardzo podobne więc ja bym szukał 1.3.

Jeśli chodzi o części to bardziej martwiłbym się o ich szybką dostępność niż o ceny. Jak dotąd wymieniałem łożysko mocowania amortyzatora - koszt 60 zł w ASO, ale na zamówienie. W całym Lublinie nie było w żadnym sklepie. Może bardziej popularne części są bardziej dostępne.

Osobiście jestem zadowolony z Colta, ale tylko jako miejskie wozidło.

lech55 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Wysłany: 29-12-2015, 20:45   

Ufok napisał/a:
To trwałość silnika 1.1 i ceny części do Colt'a zależą od zdjęć samochodu? :)

Nie trwałość silnika nie zależy od zdjęć, ale zdjęcia pozwalają odnieść się do ogólnego stanu samochodu, który zamierzasz kupić. Piszesz też o innych sprawach "Samochód zadbany, doinwestowany i o dobrej renomie świadczącej o bezawaryjności" skoro jest taki dobry to po co się martwić o cenę sprzęgła? / tutaj znajdziesz nowe sprzęgło do silnika 1,1l http://allegro.pl/sachs-s...5486911353.html / W tym miejscu znajdziesz różne opisy i opinie użytkowników coltów VI w tym opisy silników 1,1 i 1,3 litra http://www.autocentrum.pl...t/vi/hatchback/

Odpowiedz do tematu