|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rączka do składania oparcia fotela |
Autor |
Wiadomość |
Mattio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 2007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2016, 10:25 Rączka do składania oparcia fotela
|
|
|
Witam was serdecznie,
jestem właścicielem Colt'a 2007, 3 drzwiowy. Pojawił mi się problem z rączką do składania oparcia fotela. Ktoś za mocno za nią pociągnął i od tamtego czasu nie działa. Luźno chodzi i nie składa fotela.
Orientujecie się czy istnieje możliwość naprawy tego ? Czy można to zrobić samemu ? Proszę o wasze uwagi i rady.
Z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 06-01-2016, 11:20
|
|
|
Tak teoretycznie wygląda mechanizm:
Tak to wygląda na schemacie poglądowym fotela:
Ale jak jest z dostępnością i czy trzeba rwać tapicerkę to nie wiem .
Może warto podjechać do jakiegoś tapicera samochodowego, oni pewnie mają takie rzeczy obcykane.
Pamiętaj tylko o jaśkach w fotelach i odłączeniu akumulatora na dłuższy czas przed przystąpieniem do pracy, aby nie wyskoczył błąd SRS-u. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
ravusek
Forumowicz

Auto: Colt cz3
|
Wysłany: 06-01-2016, 14:15
|
|
|
Otwórz suwak pokrowca i po prawej lub lewej stronie powinna być linka być może tylko spadła, drugą rzeczą zobacz w górnej części fotela czy linka jest zamocowana w takiej prowadnicy jak nie to trzeba ją po prostu tam wcisnąć. |
_________________ You take care of the car, the car will take care of you. |
|
|
|
 |
|
|