|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: roch_27 22-08-2007, 10:36 |
Szarpanie przy przyspieszaniu |
Autor |
Wiadomość |
ravo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2007, 08:51 Szarpanie przy przyspieszaniu
|
|
|
Witam
Objaw jest taki, ze czasami przy przyspieszaniu glownie na 2 przy okolo 3 tys obrotow auto traci na sekunde moc i odzyskuje, tak mi sie wydaje, ze dzieje sie to tylko gdy mam juz tylko okolo 5 l LPG w baku ( ale mozliwe, ze to nie ma znaczenia bo nie jestem pewien czy tak nie bylo jak byl pelen ) i jest silnik nagrzany. Wymienilem swiecie i kable ( maja jakies 10 tys NGK i Seiwa ) i jak teraz zaczal szarpac to kupilem kopolke i palec ( Japonskie ) i dalej to samo dzieje sie to rzadko ale jest strasznie wkurzajace. W sumie nie wiem czy to tylko na LPG bo ciezko sprawdzic bo nie dzieje sie to caly czas. Co radzicie ? |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 01-03-2007, 09:45
|
|
|
Normalne są zamułki jak kończy się paliwo - zwłaszcza na zakrętach - przeciążenia działają na wszystkie elementy samochodu - na paliwo równieź
[ Dodano: 01-03-2007, 09:46 ]
.... a w zbiorniku LPG nie masz przegród minimalizujących skutki przeciążeń |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 01-03-2007, 11:29
|
|
|
moze byc jeszcze woda w baku, benzyny i LPG. O ile do benzyny wlejesz coś co ją zwiąże to do lpg czeba wyjac zbiornik i wylac wode |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
|
|