|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odpala ale na zimnym gasnie |
Autor |
Wiadomość |
legalize00
Nowy Forumowicz legalize00
Auto: Carisma 1.6+ LPG 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2016, 16:33 Odpala ale na zimnym gasnie
|
|
|
Witam. Mam problem z moja cari 1.6. Rano jak go odpalam to rozrusznik normalnie kreci i odpala ale jak puszcze kluczyk to auto gasnie. Zeby go odpalic to musze go troche przygazowac do ok 2 tys obrotow i musze tak trzymac go ok 2-3 min bo inaczej gasnie. Dodam ze wymienilem ostatnio swiece komplet, przewody wysokiego napiecia, pompe paliwa. jak auto sie rozgrzeje to problem znika i odpala bez problemu. jakis miesiac temu czyscilem silniczek krokowy. Ktos cos doradzi co to moze byc? pozdro |
_________________ asd |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 07-01-2016, 18:21
|
|
|
Wygląda na problem ze sterowaniem biegiem jałowym, do sprawdzenia silniczek krokowy, czyjnik temperatury silnika, wiązka i sterowanie z ECU |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
legalize00
Nowy Forumowicz legalize00
Auto: Carisma 1.6+ LPG 2001
|
Wysłany: 11-01-2016, 18:22
|
|
|
Ok bede szukal przyczyny. Jak dojde co to bylo to dam znac. I przede wszystkim wielkie dzieki za pomoc;) Pozdrawiam
[ Dodano: 18-01-2016, 18:19 ]
Witam. Wracajac do tematu: silniczek krokowy wyczyszczony, czujnik temp silnika tak samo. Nadal nic nie pomoglo. Zostalo mi spr wiazki i sterowanie z ECU. Pytanie tylko jak? Ktos pomoze i napisze w miare szczegolowa instrukcje?:) pozdro |
_________________ asd |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 19-01-2016, 08:09
|
|
|
Tutaj znajdziesz instrukcje
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448
plik 13.pdf |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|