|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Kostka radia kolory przewodów który za co odpowiad |
Autor |
Wiadomość |
tommmm
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero III 3,2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2016, 16:06 [3.2 DID] Kostka radia kolory przewodów który za co odpowiad
|
|
|
Witam,
Mam problem z radiem w Pajero III 2006 rok 3.2 did .
W czasie wymiany fabrycznego radia na chińskie 2DIN Włoch od którego zostało kupione auto poszedł na super łatwiznę ( chciał oszczedzić kilka euro na mozzarelle zamiast kupić przejściówkę z mitsubishi na ISO to obciął poprostu oryginalną kostkę i na skrętkę podłączył się do chińczyka - niestety chińczyk ładnie świeci na kolorowo ale nie chce grać ani łapać fal radiowych i już wkrótce wyląduje w śmietniku.
Co gorsza żeby było mniej śmiesznie obciął także kostkę dającą sygnał do wyświetlacza która w niczym mu nie przeszkadzała w podłączeniu chinola
Moje pytanie:
Czy ktoś posiada rysunek kostki zasilającej radio fabryczne ale z oznaczeniem kolorów - jaki kolor za co odpowiada bo względnie doszedłem do czego służą kabelki ale pozostało mi 3 szt i nie wiem co dalej. Na necie można znaleźć schemat kostki z opisem jaki kabel do czego ale niestety ja mam luźne kable i to mi nic nie daje.
Dziękuję z góry za pomoc
Pozdrawiam
Tomasz |
|
|
|
 |
Carra
Forumowicz Carra

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2022 Posty: 36 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 08-09-2022, 09:58
|
|
|
hej, otrzymałeś może jakieś info ?? ja nie wiem do czego służy ta mniejsza z oryg. radia
szeroka wiem już ale zostaje mi ta mniejsza,.... wiesz coś ?? Ona ma 4 kabelki
czerwony, zielony, biały i niebieski .... dzięki !!! pozdr. |
|
|
|
 |
|
|