|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Most obcieka |
Autor |
Wiadomość |
Eko Driver
Forumowicz
Auto: Pajero 3 ,3,2did
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Cze 2020 Posty: 34 Skąd: Wodzislaw sl
|
Wysłany: 25-07-2021, 12:21 [3.2 DID] Most obcieka
|
|
|
Witam,po ostatniej podróży zauważyłem wyciek oleju prawdopodobnie jakieś uszczelnienie gdzie półoś wchodzi do dyfra na tylniej osi..I co teraz? Wymienię to uszczelnienie baz rozbierania całej strony,wypinania wachaczy itp? Ogarnę sam czy warsztat? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-08-2021, 09:55 Re: Most obcieka
|
|
|
Eko Driver napisał/a: | Witam,po ostatniej podróży zauważyłem wyciek oleju prawdopodobnie jakieś uszczelnienie gdzie półoś wchodzi do dyfra na tylniej osi..I co teraz? Wymienię to uszczelnienie baz rozbierania całej strony,wypinania wachaczy itp? Ogarnę sam czy warsztat? |
Nie znamy twoich umiejętności
Trzeba będzie uszczelniacze wymienić i zabezpieczenia
taki ale dobrać trzeba po nr vin
https://e-pajero.pl/uklad-napedowy/2856-zabezpieczenie-wew-tylnej-polosi-376mm-pajero-iii-3715a085.html |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Eko Driver
Forumowicz
Auto: Pajero 3 ,3,2did
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Cze 2020 Posty: 34 Skąd: Wodzislaw sl
|
Wysłany: 19-08-2021, 17:33
|
|
|
Wyciek nie jest duży czy jest to pilne czy może taka naprawa poczekać? CHodzi mi czy jest możliwość żeby ten uszczelniacz nagle sie rozleciał (całkowicie) i cały olej wypłynął? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 21-10-2021, 09:07
|
|
|
Eko Driver napisał/a: | Wyciek nie jest duży czy jest to pilne czy może taka naprawa poczekać? CHodzi mi czy jest możliwość żeby ten uszczelniacz nagle sie rozleciał (całkowicie) i cały olej wypłynął? |
każdy wyciek należy naprawiać od razu |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|