Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak podłaczyć wideorejestrator samochodowy, urządzenie DVR?
Autor Wiadomość
nighthawk89 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer X
Kraj/Country: Belgium
  Wysłany: 29-02-2016, 10:24   Jak podłaczyć wideorejestrator samochodowy, urządzenie DVR?

Chce zamontować kamerkę dvr tyle że kamerka potrzebuje podanego napięcia na stałe. Nie sprawiło by mi większego problemu odszukanie wiązki na której będzie napięcie niezależnie od pozycji kluczyka bo prąd pobierany przez takie urządzenie to ok 30mA, ale nie w tym rzecz. Problemem jest dla mnie gwarancja, chciałbym podłączyć się jak najmniej inwazyjnie, tak żeby w razie czego tylko odłączyć i nikt nic nie wie. Ktoś przerabiał ten temat?
Ostatnio zmieniony przez tyku 29-02-2016, 12:03, w całości zmieniany 1 raz  

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-02-2016, 12:12   

nighthawk89, Rozwiązaniem może być zasilanie z MIO MiVue SMARTBOX.
http://www.mio.pl/produkt...8429688281.html
nighthawk89 napisał/a:
Problemem jest dla mnie gwarancja

Jak niczego nie spartolisz, to gwarancja nie ma nic do montażu wideorejestratora. :wink:

nighthawk89 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-02-2016, 12:44   

Cytat:
Jak niczego nie spartolisz, to gwarancja nie ma nic do montażu wideorejestratora. :wink:

Nie wiem co rozumiesz przez montaż.

Może co do przyssania kamerki do szyby to nie, ale ingerencji w fabryczną instalacje? .
Wiesz bardzo doceniam twoją pomoc jednak mam jeszcze kilka wątpliwości, bo nawet kiedy kupię Mio Smart box to:

Cytat:
Mio MiVue™ Smartbox podłącza się* bezpośrednio do instalacji elektrycznej, tym samym omijając układ zapłonu

Co nie rozwiązuje problemu rozbebeszenia deski rozdzielczej i wpinania się przed stacyjkę a 199zł za przetwornice z 12V do 5V to sporo pozatym w zestawie z kamerką dostałem ładowarkę która jest tym samym co mio smart box tyle że w obudowie wtyczki gniazda zapalniczki, więc wyjmuje elektronikę z obudowy wtyczki dolutowuje dwa przewody, bezpiecznik wsadzam w małą prostokątną obudowe i mam to samo, tylko gdzie to podłączyć?

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-02-2016, 12:59   

nighthawk89 napisał/a:
pozatym w zestawie z kamerką dostałem ładowarkę która jest tym samym co mio smart box tyle że w obudowie wtyczki gniazda zapalniczki,

Kolego przeczytaj opis urządzenia ze zrozumieniem. :roll:
nighthawk89 napisał/a:
tyle że kamerka potrzebuje podanego napięcia na stałe.

Jeżeli napięcie będzie podane na stałe, to rejestrator będzie działał cały czas i będziesz musiał ręcznie go kontrolować (sam się nie wyłączy po wyciągnięciu kluczyków).
nighthawk89 napisał/a:
Może co do przyssania kamerki do szyby to nie,
Nie takie rzeczy montowałem na gwarancji i problemów nie miałem. :P
Może filmik z montażu przekona Cię do urządzenia: https://www.youtube.com/watch?v=TTqiZOPWmnk :wink:

nighthawk89 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-02-2016, 13:44   

Cytat:

Kolego przeczytaj opis urządzenia ze zrozumieniem. :roll:

Mój błąd. Masz racje przeczytałem ze zrozumieniem.

Cytat:
Jeżeli napięcie będzie podane na stałe, to rejestrator będzie działał cały czas i będziesz musiał ręcznie go kontrolować (sam się nie wyłączy po wyciągnięciu kluczyków).

Właśnie w tym problem że moja kamerka ma funkcje rozpoznawania ruchu, i nagrywania na parkingu co idzie wyłączyć jednak problem pojawia się gdy wyłączę zapłon w trakcie nagrywania wtedy plik staje się nie do odczytu gdyż kamerka nie posiada wbudowanego aku. Poza tym za każdym razem resetuje mi się data i godzina przez co tytułowanie plików na karcie pamięci jest przypadkowe. Rozumie że chcesz nakłonić mnie do zakupu Mio ale kupiłem już kiedyś moją kamerkę i w poprzednim samochodzie była podłączona na stałe co nie sprawiało problemów i zapłaciłem podobnie więc byłoby nierozsądnym rzucić 200zł w kąt i wydać następne. Mimo wszystko Dzięki.

Więc, muszę podłączyć się bezpośrednio gdzie wpiąłeś się u siebie? Za radiem? a nie wiesz czy przy lampce w kabinie jest napięcie na stałe?

tyku 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-02-2016, 14:29   

nighthawk89 napisał/a:
gdzie wpiąłeś się u siebie?
Ja korzystam z przerobionego gniazdka zapalniczki. Mi na stałe nie potrzebne zasilanie. Za radiem na pewno jest zasilanie stałe. Przy lampce nie ma stałego zasilania.
nighthawk89, Jaką masz kamerkę :?:

nighthawk89 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-02-2016, 18:09   

A z takiej o: Link

Tyle że ja kupiłem na allegro i zapłaciłem ok 200zł ale obraz robi wrażenie

Odpowiedz do tematu