|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sam włącza się napęd |
Autor |
Wiadomość |
marcin-kraków [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2016, 17:17 Sam włącza się napęd
|
|
|
Witam.
Mam problem w mojej Delice z napędami. Mam skrzynie ss. Gdy jadę tylko na tylnym napędzie przód potrafi włączyć się sam podczas jazy. Lewarek jest w pozycji 2wd. Słychać zgrzyt i zaczynają migać kontrolki przedniego napędu. Sprzegiełka ? Czy to tylko jakiś czujnik?:)
Poradzicie coś? |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 18-03-2016, 23:06
|
|
|
Jak masz SS to nie masz sprzęgiełek. Podciśnienie na moście Ci ucieka i przez to dopina przód. Sprawdź wężyki do mostu, gruszkę podciśnienia i elektrozawory. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
marcin-kraków [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2016, 06:26
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Czyli tych wszystkich rzeczy mam szukac w okolicy przedniego mosty? |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 19-03-2016, 10:51
|
|
|
Rurki i grucha tak, zawory nie wiem gdzie są w Delicy ale jak pójdziesz po rurce od mostu to znajdziesz gdzieś w komorze silnika. Rurki są gumiane!! |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
marcin-kraków [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2016, 16:59
|
|
|
Znalazlem wszystko, wszystko ok. Dalej mi włącza napęd. Jest jakis sposób na sprawdzenie elektrozaworu? Mam łatwy dostęp do zaworu wiec moge go jakoś sprawdzić po wyjeciu |
|
|
|
 |
|
|