Sapporo 88' pneumatyczny zawias kaput |
Autor |
Wiadomość |
kotysz88
Nowy Forumowicz
Auto: Starion/Sapporo/GT VR4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-03-2016, 18:27 Sapporo 88' pneumatyczny zawias kaput
|
|
|
Sprawa dotyczy Sapporo 2.4 z 88' auto 99% czasu stoi w garazu tylko co jakis czas go przepalam zeby sie nie zastał. Ostatnio schowalem mitsu bylo ok, teraz wyjezdzam i przednie anortyzatory sa twarde jak kamien, przyznam ze jestem zielony jesli chodzi o tego typu zawias. Mial ktos taki przypadek? Od czego powinienem zaczac szukanie usterki? |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 25-03-2016, 23:54
|
|
|
ECS znam tylko z obrazków, ale tak na logikę, jak twarde, znaczy napompował się nieproszony. To chyba kompresorek chodzi gdy nie powinien. A czemu? Może czujnik ciśnienia ściemnia i myśli, że musi dopompować, podczas, gdy wcale nie musi...
Dobra, nie wiem, nie znam się Zadaj to pytanie w dziale Sigma, chłopaki najlepiej z nas ogarniają temat ECS-u, może coś pomogą
PS. Gratuluję auta, jeszcze z działającym pneumatem, moje marzenie |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
kotysz88
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2016, 12:36
|
|
|
to bardziej wyglada jak by bylo sklapniete w dol wlasnie, jak by sie nie umialo napapowac. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-03-2016, 12:43
|
|
|
kamilek napisał/a: | Zadaj to pytanie w dziale Sigma, chłopaki najlepiej z nas ogarniają temat ECS-u, może coś pomogą |
Ja także tak radzę zrobić - nawet chyba gdzieś mają temat
I mam przy okazji prośbę.
Ponieważ masz bardzo rzadki model - zaprezentuj go w Naszych Miśkach. |
|
|
|
 |
honor
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 122 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2016, 13:22
|
|
|
To nie prezentuj - może zaprezentuje przyszły właściciel. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-03-2016, 15:20
|
|
|
No przyznam, że koparka mi opadła z wrażenia. Saporak, w bieli, w ECeeSach, jeny ależ to piknie wygląda. Weź Kotysz skrobnij kilka zdań o nim, jestem ciekawy bardzo. To nic, że na handel, może ktoś go przygarnie od nas? Takie perełki trzeba przygarniać |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 26-03-2016, 16:22
|
|
|
kamilek, jedź na zachód.
Kilka stówek w Euro i masz rodzynek
Mnie bardziej interesuje eksploatacja tego auta, bo nie znam nikogo, kto by go chciał/miał na dłużej (przewinęło się ich kilka), ale tu niestety trzeba tym autem chwilę pojeździć, żeby coś napisać. |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 26-03-2016, 16:56
|
|
|
mkm, mnie znasz, ja bym chciał Ale na razie mam Bardzo Ważne Życiowe Plany (BWŻP), niestety z samochodami muszę wziąć rozbrat na jakiś czas.
Jak zacznę się rozglądać za Saporakiem, to już pewnie ceny będą x2 wobec tego, co jest teraz.
Eksploatacja tego auta? A Co tu pisać - wsiadasz i jedziesz. Mechanika zapewne jak w Gallardo E1. Wnętrze piękne, boczki fotele cacuszko, kształtne bardziej niż niejedna....wiecie co
Pewnie bezramkowe drzwi dają się we znaki, zakładam że powyżej 100km/h jest głośniej niż w rekinie A powyżej 150 wypadałoby mieć słuchawki z mikrofonami, jak w śmigłowcach
Motor wygląda 100% jak w E16, ale jest mocniejszy, ciekawe jak to lata, i skąd dodatkowe koniki.
Z chęcią posłucham (przeczytam?), jak to wygląda z punktu widzenia kolegi Kotysza |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
|
Wysłany: 27-03-2016, 13:27
|
|
|
Ja w sumie też
kamilek napisał/a: | Jak zacznę się rozglądać za Saporakiem, to już pewnie ceny będą x2 wobec tego, co jest teraz. |
Spokojna głowa - odkąd obserwuje rynek używanych mitsubishi ceny tego wypustu Sapporo sa od przynajmniej 10lat stałe
Ba... sporo z nich sprzedaje sie od ładnych kilku lat. |
|
|
|
 |
kotysz88
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-04-2016, 23:07
|
|
|
Dzien dobry tak tamto na GK to moje ale nie zostalo kupione na sprzedaz Wystawilem wtedy z potrzeby finansowej na inny projekt. Pozniej jak ogarlem bez tego to dzwonili ludzie a juz sprzedac nie chcialem bo za kazdym razem jak jak go odwiedzam w garazu (raz na dwa - trzy tygodnie) to znowu niechce sprzedawac - chyba rozumiecie. Moj egzemplarz ma kilka mankametow ktore mnie de nerwuja i tez troche chcialem go sprzedac zeby pozniej kupic tamiego samego ale w lepszym stanie. Ogolnie poluje na sapporo 1 generacji a tego kupilem bo byla okazja. Ale polecam ogolnie ten model bo samochod naprawde ciekawy, przyjemnie sie nim jezdzi Moj nie jest zarejstrowany bo trzymam go narazie tylko pod kocem wiec o jakims uzytkowaniu nie mam co pisac ale jazda nim sprawia radosc
[ Dodano: 03-04-2016, 23:10 ]
Jeszcze dodam ze jestem zapracowany i mam malo czasu na forum wiec zagladam sporadycznie ceny tych modeli sa jeszcze ok, da sie wyrwac cos sensownego za 2k euro - tansze to z reguly zmeczone sztuki ale nie wiem jak dlugo sie taka niska cena utrzyma |
|
|
|
 |
|