|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxA] EA8A Skrzynia automatyczna, tryb awaryjny |
Autor |
Wiadomość |
pawel41418
Nowy Forumowicz Cagiva
Auto: 3000gt SL
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2016, 23:30 [EAxA] EA8A Skrzynia automatyczna, tryb awaryjny
|
|
|
Witam kolezanki i koledzy Mam maly klopot a raczej duzy,moze ktos bedzie w stanie pomoc.A wiec Mitsubishi Galant GTZ 3.0 V6 automat (Amerykanska wersja jak oznaczenie wskazuje) Oznaczenie silnika 6G72. A wiec kupilem ten samochod z padnieta skrzynia biegow po ciezkich poszukiwaniach znalazlem skrzynie od Mitsubishi Eclipse o oznaczeniu F4A51 takim samym.jak widnieje na tabliczce znamionowej.No i cooo po zamontowaniu i krotkiej jezdzie bach! "Tryb awaryjny! Blad P0720-czujnik predkosci obrotowej przekladni,predkosc samochodu"No wiec wymienilem czujnik,dodam ze nie pokazywalo predkosci na pulpicie jak byl stary zalozony.Wymienilem czujnik i zmienilo sie tylko to ze pokazuje predkosc na pulpicie lecz przeklamuje dosc sporo" Ciag dalszy wygladal tak ze wyczyscilem wszystkie masy,sprawdzone zostaly przejscia na kablach od sterownika w strone skrzyni,podmienialem czujniki wejscia i wyjscia itd itd.Po wiekszych poszukiwaniach sie okazalo ze ta skrzynia ma inne przelozenie niz moja stara mimo to ze obecna byla zamontowana przy jednostce 3.0 o takim samym oznaczeniu jak moj 6G72 tylko ze w Eclipse 3. Kupilem wiec sterownik od Eclipse lecz nie podejdzie bo sa inne kostki. Powiedzcie mi da sie z tym cos zrobic zeby wkoncu mi ten samochod zaczal jezdzic ? Nie wiem moze da sie wgrac jakis program czy cos.Moze ma ktos jakis pomysl. Dodam ze juz kombinowalem chyba w kazdym kierunku zeby cos z tym zrobic i zostala mi jedna opcja w sumie dwie albo sciagnac ze stanow skrzynie z takiego Galanta co bedzie graniczyc z cudem zeby sie to wszystko zgralo albo przezucic na manuala. Kolezanki i Koledzy jak mozecie to pomozcie z gory dziekuje |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 14-04-2016, 08:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-04-2016, 07:36
|
|
|
Najprościej przełożyć wiązkę elektryczną silnika i skrzyni wraz z ECU skrzyni z tego Eclipse. |
|
|
|
 |
|
|