|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana łozyska w tylnym moscie |
Autor |
Wiadomość |
szatan666
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2016, 13:17 Wymiana łozyska w tylnym moscie
|
|
|
Wymiana łozyska w tylnym moscie , czy to trudne da sie na podnosniku czy trzeba most wyjmować ? miałem wypadek jakis rok temu , gosc mi wjechał pod skosem w tylne koło , łozysko po roku nadal działa , ale jest coraz wiekszy luz na kole i zaczyna drgać podczas jazdy ponad 80kmh |
|
|
|
 |
grzesix81
Forumowicz

Auto: Pajero 3,0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2016, 13:34
|
|
|
Podnośnik wystarczy, mostu nie trzeba zwalać, ale jak nie masz prasy to ciężko będzie. Po pierwsze jest dosyć trudno samą półośkę wyjąć, przydaje się młot kinetyczny, a najgorsze to tuleja zabezpieczająca, zdjąć łatwo bo można kantówką ściąć, ale gorzej włożyć na półoś, trzeba albo na prasie albo bardzo dobrze nagrzać. Ja osobiście grzałem i jakoś wbiliśmy ale łatwo nie było;) |
|
|
|
 |
|
|