Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:55 |
[I 2.0] Centralny zamek z kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
slayer20
Nowy Forumowicz SLAYER
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2016, 17:46 [I 2.0] Centralny zamek z kluczyka
|
|
|
Witam
3 tygodnie temu kupiłem Outlandera i nie działa mi centralny zamek z pilota. Posiadam dwa kluczyki i po naciśnięciu każdego dioda świeci ale nic się więcej nie dzieje. Proszę o podpowiedź czy pozostaję tylko ASO czy da się samemu coś zdziałać? |
|
|
|
 |
Kochan
Mitsumaniak
Auto: Outlander
|
Wysłany: 01-06-2016, 11:24
|
|
|
W carismie można było ponownie zaprogramować pilota, może w outku też jest coś podobnego.
Wsiadasz do samochodu, wszystkie drzwi muszą być zamknięte. Wkładasz kluczyk do stacyjki przekręcasz w pozycję ACC i z powrotem na OFF ( kluczyk musi zostać w stacyjce). Po tej operacji szybko wciskasz na chwilę przycisk na pilocie (obojętnie, który) i czekasz 10 sekund, po tym czasie wciskasz na chwilę dwa razy przycisk na pilocie, wyciągasz kluczyk ze stacyjki. Pilot powinien działać.
PS. Mam przed sobą oryginalny pilot i nie widzę tam żadnej diody |
|
|
|
 |
slayer20
Nowy Forumowicz SLAYER
|
Wysłany: 01-06-2016, 20:09
|
|
|
Niestety nic zrobiłem tą procedurę i nie działa.
No ja mam nawet dwa oryginalne kluczyki z pilotem przed sobą i na każdym są diody po środku pomiędzy przyciskami unlock a lock |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 02-06-2016, 01:05
|
|
|
W serwisówce jest instrukcja programowania pilotów od zera, można spróbować. |
|
|
|
 |
slayer20
Nowy Forumowicz SLAYER
|
Wysłany: 02-06-2016, 06:56
|
|
|
elektryk napisał/a: | W serwisówce jest instrukcja programowania pilotów od zera, można spróbować. |
Przejrzałem cały service manual i nie znalazłem możesz kolego podpowiedzieć w którym pliku trzeba tego szukać? |
|
|
|
 |
flash
Forumowicz

Auto: Out I 2.0 136KM 2WD 2007r.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 194 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 02-06-2016, 08:31
|
|
|
Rozumiem, że zacząłeś poszukiwanie przyczyny od wymiany baterii w pilocie na nowe...??? |
_________________ Warto być przyzwoitym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieprzyzwoitym, ale nie warto...
Władysław Bartoszewski |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 02-06-2016, 10:14
|
|
|
slayer20 napisał/a: | Przejrzałem cały service manual i nie znalazłem możesz kolego podpowiedzieć w którym pliku trzeba tego szukać? | Numer rozdziału jest odpowiedzią na wielkie pytanie o życie, wszechświat i całą resztę. |
|
|
|
 |
slayer20
Nowy Forumowicz SLAYER
|
Wysłany: 02-06-2016, 12:33
|
|
|
flash napisał/a: | Rozumiem, że zacząłeś poszukiwanie przyczyny od wymiany baterii w pilocie na nowe...??? |
Baterii nie zmieniałem ponieważ jeden i drugi kluczyk po naciśnięciu przycisku świeci. Więc bateria jest ok. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 02-06-2016, 22:14
|
|
|
slayer20 napisał/a: | flash napisał/a: | Rozumiem, że zacząłeś poszukiwanie przyczyny od wymiany baterii w pilocie na nowe...??? |
Baterii nie zmieniałem ponieważ jeden i drugi kluczyk po naciśnięciu przycisku świeci. Więc bateria jest ok. | Nie o to chodziło że bateria jest zepsuta, ale o to że wymiana baterii może spowodować rozsynchronizowanie pilota i odbiornika. Czasem ludzie mają podobny problem po wymianie baterii. |
|
|
|
 |
flash
Forumowicz

Auto: Out I 2.0 136KM 2WD 2007r.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 194 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 03-06-2016, 21:43
|
|
|
elektryk napisał/a: | Nie o to chodziło że bateria jest zepsuta, ale o to że wymiana baterii może spowodować rozsynchronizowanie pilota i odbiornika. Czasem ludzie mają podobny problem po wymianie baterii. |
Dokładnie o to mi chodziło
Zapytaj sprzedawcę, czy przed sprzedażą zmieniał baterie w pilotach. Jeśli tak to na pewno oba kluczyki do synchronizacji. |
_________________ Warto być przyzwoitym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieprzyzwoitym, ale nie warto...
Władysław Bartoszewski |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2016, 16:59
|
|
|
flash napisał/a: | Zapytaj sprzedawcę, czy przed sprzedażą zmieniał baterie w pilotach. Jeśli tak to na pewno oba kluczyki do synchronizacji. | Czyżby Mirek handlarz samochodami?
Jak się da naprawić tanio to dobrze bo cena wzrośnie, a jak nie to nie grzebać dalej i powiedzieć że tak już kupiłem |
|
|
|
 |
slayer20
Nowy Forumowicz SLAYER
|
Wysłany: 08-06-2016, 07:06
|
|
|
elektryk napisał/a: | flash napisał/a: | Zapytaj sprzedawcę, czy przed sprzedażą zmieniał baterie w pilotach. Jeśli tak to na pewno oba kluczyki do synchronizacji. | Czyżby Mirek handlarz samochodami?
Jak się da naprawić tanio to dobrze bo cena wzrośnie, a jak nie to nie grzebać dalej i powiedzieć że tak już kupiłem | No dokładnie taki typ sprzedawał. Powiedział że jest taka procedura w internecie że da się je dologować. Opony mi też dożucił bo powiedział że jedna jest wyząbkowana i huczy. Okazało się że tak jak myślałem łożysko jest do wymiany. Ta kto jest z tymi handlarzami najlepiej kupić nic nie zrobić przy aucie tylko podbić cenę i do klienta on sobie zrobi.
[ Dodano: 12-06-2016, 16:05 ]
Czyli nikt nie ma wiedzy czy można coś samemu zdziałać? |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2016, 11:18
|
|
|
slayer20 napisał/a: | [ Dodano: 12-06-2016, 16:05 ]
Czyli nikt nie ma wiedzy czy można coś samemu zdziałać? | A procedura z serwisówki nie zadziałała? |
|
|
|
 |
slayer20
Nowy Forumowicz SLAYER
|
Wysłany: 22-06-2016, 06:51
|
|
|
elektryk napisał/a: | slayer20 napisał/a: | [ Dodano: 12-06-2016, 16:05 ]
Czyli nikt nie ma wiedzy czy można coś samemu zdziałać? | A procedura z serwisówki nie zadziałała? |
Niestety nic nie ma w serwisówce na temat programowania kluczyka. Przewertowałem skrupulatnie całą i nie znalazłem nic poza wymianą baterii i ustawianiem migania świateł i sygnału przy zamykaniu. Dzisiaj kolega kupuje program i kabel do mitsu więc jeszcze tu poszukamy. No ale chyba jednak pozostaje mi ASO. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 22-06-2016, 09:47
|
|
|
slayer20 napisał/a: | Niestety nic nie ma w serwisówce na temat programowania kluczyka. Przewertowałem skrupulatnie całą i nie znalazłem nic poza wymianą baterii i ustawianiem migania świateł i sygnału przy zamykaniu. | No i dokładnie pomiędzy ustawianiem miganiem światłami a wymianą baterii w kluczyku jest "HOW TO REGISTER SECRET CODE" |
|
|
|
 |
|