Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.8 MPI] Tylnego mostu
Autor Wiadomość
sylwek12345 
Forumowicz

Auto: Mitshubishi Pajero Pinin 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2016, 19:33   [1.8 MPI] Tylnego mostu

Witam
Panowie mam pytanie jak sie fachowo nazywa wejscie wału do tylnego mosty co jest przykrecone na 4 sruby.Zaczyna leciec powoli olej bo jest jakis rowek wytarty myslalem ze uszczelnacz ale dalej leci po wyminie,Ewentualnie czy ktos ma sprzedać dobra .Pinin 1.8 MPI.Ewentualnie ile oleju idzie do tylnego mostu i jaki i do reduktora bo zostal wal wyjety tylni i polecialo troche

Kordesky 
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 GDi SS4
Wysłany: 28-04-2016, 20:25   

Kolego to jest flansza. Pozdrawiam.

[ Dodano: 29-04-2016, 06:57 ]
Co do oleju to ja wlewalem ravenol 85w 90. Do mostu wchodzi w moim 1.75l a do reduktora duzo wiecej. Nie pamietam ile ale reduktor polaczony ze skrzynia. Kolego najlepiej zadzwon do sklepu dedykowanego markom japonskim. U mnie po vinie powiedzieli mi jaki olej i ile dokladnie. Wymiana olejow w mostach skrzyni i reduktorze kosztowala mnie 320zl oleje.

[ Dodano: 29-04-2016, 06:58 ]
Do mostu 75.w 90

sylwek12345 
Forumowicz

Wysłany: 29-04-2016, 08:43   

Ta czesc to chyba nie do kupienia pewie razem z tylnim mostem.Tzw flansza tylnego mostu.Moze macie jakis sposob np mniejszy simering lub tokarz jakis lub ktos dorabial

Kordesky 
Forumowicz

Wysłany: 30-04-2016, 21:13   

Probowales sie skontaktowac z ludzmi z ogloszen allegro otomoto z rozbitkami? Sprzedaja czesci moze trafi sie flansza. Z tego co wiem z ta flansza nie mozna za bardzo kombinowac. Najlepiej zebys mial oryginalna.

sylwek12345 
Forumowicz

Wysłany: 01-05-2016, 09:58   

kolego wszystkie ogloszenia z tylnim mostem sam flanszy raczej sie nie da kupic cena w serwisie 600 zl oczekiwanie 2 miesiace.Dopiero po jej wykreceniu widac czy sie nadaje bo jakis rowek sie tworzy i temu puszcza olej

Kordesky 
Forumowicz

Wysłany: 02-05-2016, 08:54   

Kolego a sproboj sobie skrocic sprezynke w uszczelniaczu moze to ew pomoc. Wtedy bedzie lepiej dociskal. Kiedys tak sie robilo. Jak nie da rady to juz tylko nowa flansza.

sylwek12345 
Forumowicz

Wysłany: 02-06-2016, 07:56   

Dzieki za odpowiedzi zrobione cala flansze dorwalem bo tamta byla wyrobiona

Odpowiedz do tematu