Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:56
[I 2.4] Olej silnikowy
Autor Wiadomość
hszymu 
Nowy Forumowicz
hszymu

Auto: Mitsubishi Outlander Sport 2.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2016, 20:47   [I 2.4] Olej silnikowy

Siemanko :)

Całkiem niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Outlandera 2.4 160 KM z jeszcze cieplutką instalacją gazową LandiRenzo :) Trochę kilometrów już zrobiłem, i nastał czas na wymianę oleju w silniku.

Poprzedni właściciel zalał olej Total 5w40 - ale ja jakoś do tej marki nie mam zaufania.
Do swojego poprzedniego auta lałem tylko Motula, ale to turbo dyszel był z zupełnie innej bajki :)

Na czym śmigacie w swoich Miśkach ? Polecacie jakiś konkretny olej pod LPG z tym silnikiem ?

Aha, i jeszcze jedno: przy jakich przebiegach polecacie wymianę oleju w skrzyni, rozdzielaczu i moście ?

artdamart 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I 2,4 automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2016, 22:53   

Swoim śmigam po drogach od półtora miesiąca więc nie powiem wiele na temat częstotliwości wymian.

Silnik zalałem liqui moly 5W40 i na razie jest git. Nawet jeszcze nic nie ubyło :)
W skrzyni robiłem sobie wymianę dynamiczną by wypłukać nie tylko z miski ale także z chłodnicy, trochę strachu, pierwszy raz coś takiego robiłem, ale fajnie wygląda jak ładny czerwony zostanie. Na yt znajdziesz dobry filmik instruktażowy jak to zrobić gdybyś był zainteresowany.

Poprzedni właściciel nic nie robił z samochodem więc moje oleje były czarne :) , że o filtrach nic nie wspomnę. Z filtrów lpg to wręcz jakiś syf się sypał.

Powiedz mi ile Ci pali gazu i benzyny?

Odpowiedz do tematu