|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przymiarka do Grandisa DID |
Autor |
Wiadomość |
yassek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 11:20 Przymiarka do Grandisa DID
|
|
|
Chciałbym powrócić skruszony jak syn marnotrawny do Mitsu, ponieważ uciekłem jakiś rok temu w stronę oszczędnych dieseli. Brakowało mi w galancie fajnego diesela.
Mam nadzieję że wybaczycie zdradę Mitsu i tak rządzi a forum jest zaj..ste.(tochę wazeliny nie zaszkodzi tym bardziej że będę miał parę pytań).
Czy ktoś na forum ma użytkuje Grandisa w dieselu?
Jak z komfortem? Bo jeżdżę VW Sharanem i jest kicha.
Czy silniczek ma wystarczający moment obr. i moc?
Jakieś wady?
Czy silnik diesela ma od VW? Jak tak to może ktoś wie jaki ma 3 literowy kod?
Przymierzam się do wersji classic, używany z 2006r. Powinienem może na coś szczególnie zwrócić uwagę?
Jak wygląda realne zużycie paliwa?
Za wszystkie odpowiedzi będzę wdzięczny.
PS No i coś zbidniało forum na mitsubishiklub.pl nie ma starych postów |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 05-03-2007, 21:19
|
|
|
yassek napisał/a: | Czy silnik diesela ma od VW? |
Tak jest to silnik VWgena
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 05-03-2007, 21:25
|
|
|
o wiecej szczegolow pytaj JACKIE'go, wiem ze on jezdzil grandiskiem w dieslu przez jakis czas. |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 23:36
|
|
|
Już Ci mówię, gdyż miałem okazje pojeździć i Dieslem i benzyną 2.4 Mivec.
Benzynka cud malinka, super ciągnie cichutko, tylko jeden zonk - pali jak smok (trasa okolo 11-12l). Diesel - jeździłem wersją z chipem Ralliartu 160 koni i uważam, że jest superancko (spalanie około 9 l). Bardzo dobrze ciągnie, szczególnie w trasie jest super. Co do głosności - silnik VW TDI nie jest cichy, ma twardy odgłos pracy, ale można się przezwyczaić. Po 2 dniach zupełnie mi to nie przeszkadzało. Jeżeli chodzi o właściwości jezdne to jest to samochód dosyć twardy, nie tak jak Voyager czy Espace (pontony). Grandis bardzo fajnie jeździ po zakrętach, masz wrażenie że to nie Van ale duże kombi.
Ja mówie tak, żę jeżeli jadąc dosyć szybko nie będziesz musiał zbierać kiepów przy krawężniku, ze wzgledu na przechyły, to jest b. dobrze, a tak jest w Grandisie
Gorąco polecam Grandisa, spróbuj umówić się na jazde testową u któregoś z dilerów Mitsubishi. |
|
|
|
 |
yassek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 00:43
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Tak jest to silnik VWgena | szkoda że vw, niby trwały i oszczędny ale kultura pracy mogła by być lepsza.
Colto, a jak z jakością materiałów we wnętrzu? Mam sharana 2001 TDI i te trzeszczące plastiki oraz ogólne wrażenie taniochy mnie irytuje. Z tym że taniocha przy zakupie sharana wcale nie jest. |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 10:25
|
|
|
yassek, sprawa wygląda tak, ja jeździłem w miarę nowym autem (jeden i drugi miał w okolicach 20 tyś. km) i nic nie trzeszczało. Plastiki w dotyku nie są najwyższych lotów. Z daleka wyglądaja porządnie, a w dotyku są po prostu twarde.
Idź do dilera, wszystko sobie pomacasz, przejedziesz się i sam ocenisz
Nie chcę abys kupił Grandisa, bez przejechania się, bo powiesz że Colto Cię namówił |
|
|
|
 |
yassek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2007, 17:22
|
|
|
Nie no bez jazdy testowej to nie kupie, wiadomo.
Mam jeszcze jedno pytanko, lecz chyba stąpam na cienkim gruncie bo jak się nie mylę to właścicielem forum jest dealer mitsubishi. Ale może to nie jest tajemnica.
Otóż wiem że kupując nowe auto w salonie można wynegocjować niezły upust. Np w VW nawet 6-12%. Ma ktoś podobne doświadczenia z mitsu?
Mam trochę za mało na nówkę a nie chce się pchać w kredyty i 10%-wy upust byłby dla mnie zadowalający.
Wiem że najlepiej iść do dealera i negocjować ale to już na 100% musiałbym być zdecydowany na kupno a ja jeszcze trochę przebieram bo np. KIA Sorento jest atrakcyjnym kąskiem. |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2007, 23:06
|
|
|
yassek, negocjować zawsze można. Nawet jak nie kupisz to przecież nikt Cię z tego powodu nie zasztyletuje (mam na mysli Dealera). On jest po to żeby z tobą gadać.
Zawsze warto spróbować (negocjować) w Mitsubishi, niż jeździć Kiłowozem |
|
|
|
 |
niedal
Mitsumaniak wózkowy

Auto: Hyundai Santa Fe GLS 2,7V6 4x4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2007 Posty: 83 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 16-03-2007, 09:41
|
|
|
Negocjowac mozna i warto to robic, choc kupowac nowe autko za gotowe to dla mnie srednio sie oplaca. Ja swojego Grandisa kupilem z salonu jako autko pokazowe (nie testowe) jezdzil nim wlasciciel salonu. Suma summarum autko z 12kkm przebiegu kupilem o 30 tys taniej |
|
 |
|
|