|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.5 TD] Jakie powinno byc napięcie w całym samochodzie? |
Autor |
Wiadomość |
Kubcikus
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.5 TDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-05-2016, 15:20 [2.5 TD] Jakie powinno byc napięcie w całym samochodzie?
|
|
|
Cześć.
Jakie powninno byc napięcie w instalacji w całym samochodzie? Jeśli na akumulatorze mam przy wyłączonym silniku 12.8V to takie samo napięcie jest na wszystkich odbiornikach w pajero, tak samo jest gdy silnik pracuje, na aku jest 14,2V i w samochodzie tak samo.
Ostatnio spalił mi sie regulator napięcia w alternatorze, żarówki od świateł, czujnik na pompie wtryskowej, jakis moduł, powymienialem te czesci na nowe ale te napięcie nie daje mi spokoju. |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 11-05-2016, 15:48
|
|
|
Cytat: | Jakie powninno byc napięcie w instalacji w całym samochodzie? Jeśli na akumulatorze mam przy wyłączonym silniku 12.8V to takie samo napięcie jest na wszystkich odbiornikach w pajero, tak samo jest gdy silnik pracuje, na aku jest 14,2V i w samochodzie tak samo. |
Jest prawidłowo. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-05-2016, 16:01
|
|
|
Napięcie na odpalonym silniku powinno zawierać się w granicach 13,9 - 14,5V, przy wyłączonym silniku też jak najbardziej ok. |
|
|
|
 |
Kubcikus
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.5 TDI
|
Wysłany: 11-05-2016, 18:43
|
|
|
O dzięki za szybka odpowiedz, czyli tym napięciem się już nie muszę przejmować.
Zastanawia mnie jedno, dlaczego nie działa obrotomierz, wiem ze zczytuje on z czujnika z pompy wtryskowej, być może uszkodzony jest czujnik lub sam obrotomierz, da sie to jakoś sprawdzić?
Kupię zaworek otwierający dawkę paliwa na pompie do 2.5 TD. |
|
|
|
 |
|
|