|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kilka pytań - problemów |
Autor |
Wiadomość |
patryssj
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-05-2016, 15:29 kilka pytań - problemów
|
|
|
witam
mam takich kilka prostych pytań,jestem z Gdańska,okolice dokladnie...
2 dni temu jechalem do sklepu,samochod zatankowany na 100 km [8 litrow ponad] stal dwa dni i ...nie odpala...ok jedziemy na linie do mechanika,juz go chcemy pchać w dwoch na warsztat,sobie mysle a zakręce nim,no i odpalił od razu i jezdzi...dziwne,chce jechać na komputer,bo mam nierówne obroty,SRS się ciągle pali no i reszte co tam by wykazał niech usuną i tu pierwsze pytanie
- orientuje sie ktos,gdzie mozna na gdansku zrobic komputerem diagnostyke ? bo gdzie nie zajade to,ze stara wtyczka i nie da rady [ mam carisme 1.8 GDI 1998 r]
- dwa ile mam okolo przygotować kasy na to ? chodzi mi wlasnie samo podpięcie + te SRS usuniecie i nierowne obroty,czy to sam komputer nie wystarczy i bedzie trzeba jakies czesci ?
drugie pytanie...samochod byl na stalowkach 14,mam teraz niemieckie alufelgi BORBET 17 cali na oponach niskoprofilowych i w 3-4 osoby samochod strasznie trze i ździera gume (( i co robic ? spręzyny rozciągnąć ? trze o błotniki i pewnie góre też,ale glownie guma jest na blotnikach/
3 pytanie...przy jezdzie na tych alumelgach mam takie odczucie jakby bicia w tyle,w wulkanizacji powiedzieli,ze to sie wyrobi,bo szerokie kola itp,ale kurcze no drażni mnie to,co robic ? mam wybite zawieszenie ?
4 pytanie nie działa mi nawiew popietrza - dmuchawa...tył także sie nie podświetla ta pomarańczowa lampeczka...przod sie potrafi np wlaczyc po godzinie na 2 minuty,na 20 minut...a jak nie dziala to slychać jak pod klapą chodzi wiatrak,ale powietrze nie dochodzi do samochodu
dzieki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
wojak79
Forumowicz SCI w CT :)

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 03r
|
Wysłany: 16-05-2016, 15:50
|
|
|
1- nierowne wolne obroty moga byc spowodowane zabrudzona przepustnica i to bym najpierw sprawdzil
2- w carismach przed liftem mozna wymrugac bledy samemu mostkujac pin 1 i 4 z tego co pamietam
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 |
|
|
|
 |
patryssj
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 17-05-2016, 14:32
|