2003 1.6 z niemiec |
Autor |
Wiadomość |
blendas
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2016, 01:08 2003 1.6 z niemiec
|
|
|
Witam
chce kupic carisme z niemiec. mam wrazenie ze tam bedzie mniej wyeksploatowana.
trafiłem na taka:
http://www.mobile.de/pl/S.../226019603.html
co o niej myślicie?
dodatkowo mam pytanie odnośnie plastikowych nakładek na progach. czy je można swobodnie odkręcić i zdjąć by zrobić/sprawdzić progi? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-05-2016, 06:46
|
|
|
blendas napisał/a: | dodatkowo mam pytanie odnośnie plastikowych nakładek na progach. czy je można swobodnie odkręcić i zdjąć by zrobić/sprawdzić progi?
| Osłona w pełni nie pokrywa progu, jeeli próg sam w sobie będzie korodował to już będzie widać oznaki na krawędziach laczacych na spodzie, we własnym zakresie jak juz zdecydujesz sie na zakup auta te listwy można sciagnac, póki jednak sa fabrycznie mocowane a na krawedziach progu nie widac korozji to bym sobie odpuscił. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
blendas
Nowy Forumowicz
Auto: brak
|
Wysłany: 21-05-2016, 11:35
|
|
|
Hej
oferowany samochod ma 4 rzeczy do zrobienia
osoba sciagajaca dla mnie ten samochod mowi ze ogolnie to samochod caculko (sam go znalazlem w necie) ze jest oryginalny i cały, nie malowany z ksiazka serwisowa, srodek zadbay wytarty tak jak powinien. martwie sie tylko czy po zdjeciu nakladek nie bedzie całych progow do zrobienia. |
|
|
|
 |
yoji
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 106 Skąd: ok. Bochni
|
Wysłany: 30-05-2016, 13:47
|
|
|
Osłona progowa mocowana była na wkrętach od dołu oraz ja spotkałem się przy demontażu na kleju przy rancie progu poniżej drzwi. jeśli odkręcisz doły wiele nie zobaczysz nie miej jednak coś widać.
ja przy zakupie miałem mniejsza korozje powiedzmy uporałem się z nią dorywczo, korozja po zimie nieznacznie się powiekszyła, nie mniej jednak warto zajrzeć pod spód. Moja była pokryta nalotem rdzawym, uporałem sie z tym konserwacją.
Z drugiej strony carisma siostry jest mniej pokryta nalotem a przez 17 lat ani raz nie było konserwowane ( od 5 lat stoi pod chmurką) wiec z obserwacji wynika że nie ma reguły.
Wg mojej oceny żeby auto opłacało się tutaj zarejestrować i nim jeździć jest warte tak jak stoji max 4000zł. Dolicz 1300 transport ( średnio) opłaty rejestracyjne oraz wszelkie eksploatacyjne rzeczy. U nas na miejscu można ładny egzemplarz znaleźć w okolicach 6500-7000zł zarejestrowany w Polsce. |
Opel Calibra 2017-2017
Renault Scenic I 2017-2017
Renault Scenic II 2017-Aktualnie
Mitsubishi Carisma GDI Elegance 2017-Aktualnie
 |
|
|
|
 |
czarny61
Nowy Forumowicz
Auto: Audi A4
|
Wysłany: 22-08-2016, 16:15
|
|
|
Mi się wydaje że teraz tych samochodów z Niemiec już nie opłaca się sprowadzać. Lepiej dołożyć kilka stów i znaleźć coś tu na miejscu i sprawdzonego |
_________________ Jestem Romek, pracuje jako księgowa Przemyśl to moje miasto. |
|
|
|
 |
|