Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:55 |
filtr z aktywnym węglem?co od dołu? |
Autor |
Wiadomość |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 381 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 05-03-2007, 17:52 filtr z aktywnym węglem?co od dołu?
|
|
|
witam,martwi mnie eszczejedna rzecz..wymienilem w 1.5glxi 92 ten czarny pastikowy filtr...ylko od dołu wygląda a to że powinien isć wężyk ,bo jest wyput a u mnie nic tam nie ma czy tm coś powinno być ?czy sam wężyk spustowy ,czy ten ( króciec)filtr od dolu z czymś się łaczy/przecież tam moze się kurzyc i inne brudy tam się gromadzić....czy szukać jakiegos wężyka co to tam powinien być..??cięzki tam dostep....podpowiedzcie proszę...dzieki |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 19:31
|
|
|
Witaj.
U mnie też jest ten wypust i nic tam niema. Widocznie tak powinno być. A tak na marginesie gdzie dostałeś ten filtr. Mnie w sklepie skierowali do serwisu. |
|
|
|
 |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 381 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 05-03-2007, 23:57
|
|
|
dzięki..to luz,bo już się bałem..to ciekawe rozebrałem takich aut kilka i mi zostały te filtry...ale są używane a to nie najlepszy pomysł wymieniać filtr na używany,ale ja chciałem zdiagnozować co stoi na przeszkodzie w dopływie paliwa..jak chcesz to poszukam może jeszcze znajdę,ale to tak jak wspomniałem wyżej...pozdr |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 11:07
|
|
|
Cześć.
Dopływ paliwa nie idzie przez ten filtr. Filtr zbiera opary ze zbiornika, klimy i gaźnika iodprowadza do kolektora wydech.Tak mi napisali chłopaki a im można wierzyc. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 06-03-2007, 11:32
|
|
|
Jeżeli macie na myśli Evaporative Canister to faktycznie służy on do redukcji emisji zanieczyszczeń poprzez odprowadzanie i filtrowanie oparów paliwa. Ostatnio sam go demontowałem - ze zwykłej ciekawości - i zastanawiam się, jaką żywotność one posiadają ? Kilkadziesiąt lat ? A może dłużej ? |
|
 |
|