Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] montaz radia
Autor Wiadomość
Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2007, 00:04   [ALL] montaz radia

witam mam pewien problem podłączałem dzis radio w moim colcie niby wszystko ok gralo i wogole ale nagle przestaly dzialac tylnie swiatla podswietlenie deski rozdzielczej :/ :shock: sprawdzilem bezpieczniki a tam na 4 mozliwe 3 spalone szok !! musze dodac ze ani nie bylo zadnego zwarcia przynajmiej nie widzialem kable nie byly nagrzane nie bylo nic czuc i po montazu wszystko bylo ok dopiero po chwili. dlatego mam prosbe zebyscie mi powiedzieli czym to moglo byc spowodowane ?? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:53, w całości zmieniany 1 raz  

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2007, 00:19   

Możliwe że jak podłączyłeś radio z wiązki fabrycznej to zmasowałeś przewód który jest odpowiedzialny za przyciemnienie radia podczas włączonych świateł i wywaliło bezpiecznik jeśli sytuacja się powtórzy popatrz jeszcze raz na wiązkę i zdjagnozuj przewód który ma biegnowość "+" przy włączonych światłach a po wyłączeniu świateł "+" znika

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-03-2007, 01:11   

A jak to wygląda przy zastosowaniu redukcji na kostki "Blaupunktowskie" założone na oryginalne? Zadziała czy coś się spali? Mam oryginalne kostki a muszę kupić radio. Myślałem, że założę te "przejście" na normalne kostki i będzie gites a teraz już się boję. Sprawdzał to ktoś?

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 06-03-2007, 01:58   

Hugo naprosciej wez sobie mierniczek i poswiec 15 minut na sprawdzenie gdzie ci sie opjawia napiecie a gdzie nie (glosniki mozesz sprawdzic na diodowym) ja tak robilem sobie cala instalacje i mam zrobiona pod standard ISO i kazda przejsciowka jest mojej konstrukcji (mialem pod JVC teraz mam pod Pionka (koszty to 10 zlotych po 5 za kostke radia i zenska Iso:) ) polecam ta metode:) wrazie czegos mysle ze wiele osob chetnie pomoze :)

Odpowiedz do tematu