|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero II |
Autor |
Wiadomość |
Vintageman
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8TDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-06-2016, 13:02 Pajero II
|
|
|
Witam, jestem tu nowy, wiem że tak się nie powinno od razu walić z grubej rury ale jestem zdesperowany i mam nadzieję że jesteście w stanie mi pomóc.
Otóż. Posypało mi się łożysko na półośce mostu w moim pajero II, 2.8 w krótkim nadwoziu.
Problem jest jednak inny. Nijak nie mogę wyciągnąć tej półośki, a trzeba ją wymienić. Dlatego szukam całego mostu na wymianę. Identycznego mostu nie mogę znaleźć . Naklejka z przełożeniem dawno odpadła, w komorze silnika nie znalazłem nic na temat przełożeń. Co wiem o tym moście który mam aktualnie: na obudowie ma wybite od góry -KN3 1.221 531, w środku po rozkręceniu ma na największym kole wybity numer QE 502. To największe koło ma 39 "zębów ", a ten ślimak z tyłu ma 8 zębów. Jest jakaś szansa na rozpoznanie przełożenia? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 09-06-2016, 19:40
|
|
|
Vintageman napisał/a: | Nijak nie mogę wyciągnąć tej półośki, a trzeba ją wymienić | młotkologia 2-3 kg też nie pomogła ?? Vintageman napisał/a: | Posypało mi się łożysko na półośce mostu | które łożyska ?? Witaj na forum |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Vintageman
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8TDI
|
Wysłany: 13-06-2016, 17:36
|
|
|
Cytat: | młotkologia 2-3 kg też nie pomogła ?? |
Nie pomaga ani trochę, wygina się ale nie puszcza. Po podobnym, krótkim temacie na forum dobrałem przełożenie 4.875 = 39÷8.
Teraz jeszcze doszła informacja że końcówka "frez" dłuższej półośki ma 29mm średnicy , a większość ma 27. I bądź tu mądry, nie ma czym pracować. |
|
|
|
 |
|
|