|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E54A 2.0 V6] Gaśnie na zimnym |
Autor |
Wiadomość |
Rafau
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 7 2.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-07-2016, 17:36 [E54A 2.0 V6] Gaśnie na zimnym
|
|
|
Witam, wiem że to dosyć popularna awaria i szukałem na forum. Są podobne problemy ale nie dokładnie takie jak mój. Mianowicie, nie ma spadku mocy, temperatura nie wariuje, check sie nie załącza, powyżej 5k obrotów nie przełącza sie na benzyne, o spalaniu ciezko mi powiedzieć bo nowe auto i jeszcze tego nie zbadałem co i jak... POPROSTU GASNIE NA ZIMNYM A JAK SIĘ NAGRZEJE TO JUZ JEST OK. Pomocy, gdzie szukać??? Mile widziane pomoce wraz ze zdjeciami
EDIT:
Tak samo się zachowuje na benzynie i na gazie, natomiast po rozgrzaniu nie gasni ale obroty sa dziwnie niskie ok ok 300-400 rpm |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11171 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 17-07-2016, 22:01
|
|
|
Do sprawdzenia czujnik temperatury silnika. Ten na dwa piny. |
|
 |
Rafau
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 7 2.0 V6
|
Wysłany: 17-07-2016, 22:46
|
|
|
jacek11 napisał/a: | Do sprawdzenia czujnik temperatury silnika. Ten na dwa piny. |
Dzięki, kolego powiedz mi czy mogłbys mi zaznaczyć na ponizszym zdjęciu gdzie ten czujnik się znajduje?? z góry dziekuję
[/code] |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
|