|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana szybki zegarów |
Autor |
Wiadomość |
nox84
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 EA2A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-07-2016, 16:20 Wymiana szybki zegarów
|
|
|
Witam, potrzebuję wymienić samą szybke od zegarów w Galancie EA2A, mam zwykłe zegary nie High Contrast, czy jest gdzieś do kupienia taka sama szybka? Ewentualnie proszę również o info czy wymiana jest jakoś specjalnie kłopotliwa? Tak na oko widziałem że nad zegarami na górze są dwie śruby tylko nie wiem jak to w środku wygląda |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20958 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-07-2016, 16:56
|
|
|
Wymiana szkła nie jest raczej skomplikowana bo odkręcasz parę śrubek i odpinasz tylko zatrzaski.
http://mitsubishi-motors....D310%26page%3D1
Co do szkiełka to poszukaj zegarów od jakiegoś angola pewnie kupisz za grosze . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 04-07-2016, 21:25
|
|
|
nox84, odkręcasz te 2 wkręty, o których piszesz, następnie opuszczasz kierownicę na sam dół i szarpiesz dość mocno za ten plastik (obudowę) na dole z jednej i później z drugiej strony. Tam trzymają zatrzaski. Następnie odpinasz wtyczkę od pokrętła ściemniania oświetlenia (uważaj żebyś jej nie urwał jak będziesz szarpał za plastik). Kombinując trochę wyjmujesz obudowę w prawą stronę w kierunku konsoli środkowej. Zegary trzymają 4 wkręty w narożnikach, po ich odkręceniu zegary wyjmujesz pociągając do siebie. Wtyczki są na stałe w desce, więc same się odepną
Szybka trzyma się na zatrzaskach. |
|
|
|
 |
nox84
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0 EA2A
|
|
|