|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero I 3.0 v '89] Brak mocy, falujące obroty |
Autor |
Wiadomość |
alltft
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 3.0 103kw
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2016, 00:44 [Pajero I 3.0 v '89] Brak mocy, falujące obroty
|
|
|
Silnik trzęsie przy wchodzeniu na obroty, świece i kable działają.
Przypadłość nagła, zapalam po kilkudniowym postoju silnik mocno faluje, wkręca się maksymalnie na 5000, brak mocy do jazdy, między 900 a 1500 mocno trzęsie przy 2000 jakby normalnie,
Nie mogę znaleźć filtra paliwa, a myślałem że znam auto na wylot mam je sześć lat , czyżby był w baku?
Czy mógłby mi ktoś napisać jak wygląda prawidłowe podpięcie kabli zapłonowych i kolejność cylindrów, mam dwie takie same blaszki po lewej i prawej z kolejnością 1,3,5 |
Ostatnio zmieniony przez alltft 20-07-2016, 08:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
Auto: pajero sport
|
Wysłany: 20-07-2016, 08:15
|
|
|
wypada sie przywitac;)a pozniej o problem pytać;) |
|
|
|
 |
alltft
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 3.0 103kw
|
Wysłany: 20-07-2016, 08:59
|
|
|
Cześć Kuba, Robiłem porządny opis z przywitaniem ale okazało się że nie jestem zalogowany "co dziwne" i tworząc od nowa w zażenowaniu już to pominąłem. Auto mam sześć lat dotąd radziłem sobie z problemami.
Przewody są oryginalne idą z zbiornika do listwy, nikt raczej by filtra nie usuną. |
|
|
|
 |
|
|