[3.2 DID] Osłona zbiornika paliwa |
Autor |
Wiadomość |
tomaszkk20
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3.2 2007r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2016, 21:45 [3.2 DID] Osłona zbiornika paliwa
|
|
|
Witam.
Od miesiąca jestem posiadaczem Pajero. W poniedziałek prowadzę go na konserwację podwozia. Chciałem ściągnąć obudowę zbiornika paliwa i tu pojawił się problem. Nie chce mi wyjść przez belkę podtrzymującą skrzynie biegów. Odkręciłem ja lekko do dołu ale idzie chyba razem ze skrzynią. Chcę podłożyć lewarek pod skrzynie. Czy wtedy mi się nic nie przestawi? |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 21-07-2016, 22:53
|
|
|
musisz odkręcić od belki poduszkę a potem odkręcić belkę i wtedy wyjąć osłonę zbiornika. Oczywiście skrzynię solidnie podbudować. Nic się nie przestawi. |
|
 |
tomaszkk20
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-07-2016, 15:34
|
|
|
Osłona ściągnięta po małych kłopotach ponieważ pozrywało 3 gwinty gdzie przykręcana jest belka. Trzeba było gwintować. Auto już po konserwacji. Teraz został rozrząd bo dzwoni i wymiana oleju w skrzyni automatycznej. Rozrządu sam nie ruszam, ale czy w skrzyni da radę zrobić samemu dynamiczną wymianę bez maszyny? Czy jeżeli słychać rozrząd to trzeba przygotować się na cały nowy czy może wymiana napinacza wystarcza? W serwisie chcą zmieniać razem z pompą wody. Czy może ktoś polecić jakiś dobry warsztat w okolicach Łodzi lub Częstochowy czy pozostaje ASO? Jest to pajero 3.2 z 2007r. Nowy nabytek i nowe pytania. Z góry dzięki za podpowiedzi.
[ Dodano: 29-07-2016, 16:56 ]
Znalazłem teraz w internecie że mój egzemplarz podlega akcji serwisowej na wymianę wadliwego napinacza. Robił to ktoś kiedyś na tą akcję? Samochód serwisowany do 140 tys km w ASO w 2014r. Teraz ma 176 tys. Dzwoniłem do tego serwisu i z historii przeglądów wychodzi że nie był zmieniany |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-07-2016, 17:24
|
|
|
tomaszkk20 napisał/a: | Znalazłem teraz w internecie że mój egzemplarz podlega akcji serwisowej na wymianę wadliwego napinacza. Robił to ktoś kiedyś na tą akcję? Samochód serwisowany do 140 tys km w ASO w 2014r. Teraz ma 176 tys. Dzwoniłem do tego serwisu i z historii przeglądów wychodzi że nie był zmieniany |
To musisz się umówić i wymienią za free . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
tomaszkk20
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-08-2016, 23:43
|
|
|
Byłem w serwisie. Mają wymieniać napinacz za free. Chciałem też wymienić u nich olej w skrzyni biegów. Powiedzieli 1000 zł za olej, filtr i robociznę (tyle to same części wychodzą) . Jednak chyba zrezygnuję bo z tego co wychodzi to nie wymienią całości oleju. Może ktoś podpowiedzieć jak zrobić wymianę dynamiczną? |
|
|
|
 |
|