Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Nie odpala
Autor Wiadomość
sheeva 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-08-2016, 09:42   [Cari 1.6] Nie odpala

Witam, zgłaszam się do was bo mi już ręce opadają. Mianowicie Carisma zgasla na rondzie mojej żonie pojechałem i musiałem odcholowac. Nie ma iskry na 2-3 cylindrze. Świece, kable, cewka ok. Prąd dochodzi do cewki ale nie wyrzuca iskry tak jakby nie dawał sygnału. Wysledzilem kabelek ten najcieńszy z 3 z kostki od cewki i idzie do komputera. Wymieniłem ecu i dalej nic. Kabelek ma przejście sprawdzane miernikiem od kostki do kompa. Jakieś pomysły jeszcze? Carisma 1.6 1997r

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 04-08-2016, 10:25   

A jesteś pewien cewki zapłonowej, zamieniałeś ją miejscami z tą drugą? Czy sprawdzałeś też błędy silnika bo też mogą wiele podpowiedzieć? W Twojej Carismie błędy da się wymrugać za pomocą kawałka drucika którym mostkujesz piny 1 z 4 w złączu OBD i włączasz zapłon. Dokładnie jak to zrobić masz opisane tutaj wraz z kodami błędów http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981

sheeva 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 04-08-2016, 13:06   

Co do cewki jestem pewien. Wieczorkiem będę wolny to spróbuję z tymi kodami co wyjdzie.

[ Dodano: 04-08-2016, 19:28 ]
Mruga szybko ABS i Check razem

[ Dodano: 04-08-2016, 20:24 ]
Podłączyłem kabelek z wypietej kostki tam gdzie jest iskra i podłączyłem do kostki co nie daje sygnału i iskra jest. Także ten najcieńszy kabelek nie daje sygnału dlatego nie ma iskry. Podłączyłem do kompa bezpośrednio też nic. Czy to może być immobiliser? Ale to chyba wcale na dobrej kostce też by nie było iskry. Czujnik położenia wału?

xCrashx 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V '96
Wysłany: 07-08-2016, 22:26   

Jeśli mruga abs i check engine cały czas szybko to znaczy, że nie ma żadnych błędów. Immo to nie będzie, bo immo wywaliło by błąd 54. Czujnik położenia wału też powinien wywalić błąd.

Odpowiedz do tematu