|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z34A 1.3] Wymiana amartyzatorów - tył. |
Autor |
Wiadomość |
Pawlik84
Mitsumaniak
Auto: Colt VII 1.3 '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sie 2015 Posty: 323 Skąd: Dobre Miasto
|
Wysłany: 25-08-2016, 08:49 [Z34A 1.3] Wymiana amartyzatorów - tył.
|
|
|
Witam. Szukałem na forum ale nie mogłem znaleźć.
W odległej przyszłości przymierzam się do wymiany 2 amorków z tyłu w colcie VII po 2009 r.
Nie mam pojęcia jak dobrać się do górnego mocowania w tym modelu. Od zewnątrz w nadkolu jest jakaś nakrętka blisko amorka w górnej części, która raczej do odkręcenia nie służy. Zapewne trzeba dostać się do mocowania górnego od środka bagażnika - ale jak? Nie mam plastikowej zasłonki (drzwiczek) jak w colcie VI gdzie po otworzeniu widać górną śrubę amortyzatora. Myślałem że może za tylnymi lampami jest otwór gdzie będę mógł coś zrobić. Zapewne trzeba chyba będzie rozebrać całą plastikową obudowę bagażnika co jest dla mnie jakoś nienaturalne... ktoś próbował coś robić w tym kierunku.
Znalazłem odpowiedź:
W górnej części standardowo jest montowany za pomocą śruby, aby się dostać do niej trzeba zdemontować osłonę plastikową wewnątrz bagażnika - podparcie środkowej półki. Lekko podważamy płaskim wkrętakiem i leciutko schodzi i bardzo dobry dostęp.
Nr: 14 z manuala: http://mmc-manuals.ru/man...4246AB00ENG.pdf |
_________________ --
Pozdrawiam; Pawlik
Mitsubishi Colt VII, 2009 1.3, 5d. INVITE |
|
|
|
 |
|
|