Carisma - odpalanie na ciepłym silniku |
Autor |
Wiadomość |
ziemniak2383
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 04-09-2016, 21:58 Carisma - odpalanie na ciepłym silniku
|
|
|
Witam
Carisma GDI 98 rok.
może ktoś ma sugestie co to może być.
Na zimnym silniku odpala bez problemu, po pojeżdżeniu trochę, na ciepłym silniku pojawiają się problemy. Na szczęście na razie za każdym razem odpala, ale ma trudności z tym.
Evoscan błędów nie pokazał, samochód po za tym jeździ normalnie, żadnej nie równej pracy silnika, duszenia przy przyspieszaniu
Będę wdzięczny za podpowiedzi |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 04-09-2016, 22:31
|
|
|
Evoscan w tym roczniku błędów nie pokaże tu błędy trzeba wymrugać kontrolką silnika. Jak u Ciebie mruga kontrolka silnika po wpięciu w złącze OBD kabla VAG i włączeniu stacyjki na zapłon? Jest to mruganie jednostajne czy może nie? Jeśli mruganie nie jest jednostajne to poczytaj ten temat http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 |
|
|
|
 |
ziemniak2383
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 05-09-2016, 20:06
|
|
|
dałbym sobie głowę uciąć że pokazuje, ponad rok temu wydaje mi się, że u mnie pokazywało i nawet czyściłem błędy
ale nie ważne
żadnego błędu nie wymrygała - abs i ikonka silnika mrugają cały czas w tym samym tempie |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-09-2016, 21:22
|
|
|
To byś nie miał głowy albo masz młodszą Carismę niż 2001. Miałem Carismę II GDI z 1999 i błędów Evoscan w niej nie czytał jedynie dało się skasować błędy Evoscanem i sprawdzić parametry pracy silnika. błędy można było jedynie wymrugać oraz też skasować przez odpięcie klemy od akumulatora. |
|
|
|
 |
|