Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Reduktor / mosty przełożenia w PI i PII
Autor Wiadomość
beny2011 
Forumowicz

Auto: Galloper 2.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2016, 11:50   Reduktor / mosty przełożenia w PI i PII

Cześć,
Ma ktoś może listę przełożeń w reduktorach i/lub mostach stosowanych w PI i PII?
Mam w Galloperze 2.5TD w reduktorze przełożenie 1.000 i 1:1,925 czy jakoś tak, ale nie wiem jakie są w mostach a nie będę rozkręcać dyfrów aby policzyć zęby na przekładniach :)

Znalazłem (na forum):
W Pajero 2,5 diesel szły mosty o przełożenie 1: 4,875 chyba że to jest długie Pajero z automatyczną skrzynią biegów to wtedy 1: 5,285.

To pewnie mam to wolniejsze przełożenie.
Ale nadal nie wiem czy w reduktorach zawsze jest takie same, czy też się różni jakoś...

Dzięki za info
Ostatnio zmieniony przez beny2011 09-09-2016, 18:30, w całości zmieniany 1 raz  

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 07-09-2016, 19:58   

Mosty były 4,625, 4,875 i 5,285. Reguły nie ma. Spotykałem każdy z nich i w benzynach i dieslach, w długich i krótkich.

beny2011 
Forumowicz

Auto: Galloper 2.5
Wysłany: 08-09-2016, 17:56   

To pewnie mam te mosty 4,625 bo Galloper z galopem nie ma nic wspólnego :) dzięki za info

Odpowiedz do tematu