|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander czy captiva? |
Autor |
Wiadomość |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 18-09-2016, 21:06 Outlander czy captiva?
|
|
|
Tak się zastanawiam czy lepszy jest Outlander 2 z silnikiem 2.2 MIVEC czy captiva po lifcie też z silnikiem 2.2
Może ktoś porownywał te dwa autka i coś może o nich powiedzieć? |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 19-09-2016, 18:27
|
|
|
2.2 Mivec to jeden z najciekawszych silników diesla, które miałem okazję sprawdzić. Cichy, o wysokiej kulturze pracy, o dobrych osiągach. I jednocześnie silnik, którego nigdy nie kupiłbym z uwagi na politykę cenową Mitsu jeśli chodzi o ceny części - "diamentowe" przy praktycznym braku zamienników. Captivy nie znam. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
michalch
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0DI-D, Passat 1.8T
|
Wysłany: 20-09-2016, 10:27
|
|
|
Przy zakupie brałem właśnie pod uwagę Outka i Captivę po lifcie, ostatecznie zdecydowałem się na Outlandera z kilku powodów:
- poziom awaryjności Captivy i Outlandera to niebo a ziemia, przejrzyj zestawienia i fora, Captiva wypada tragicznie:/, przynajmniej wg. internetu,
- pozycja za kierownicą i wnętrze, Outek może i nie jest najświeższy, ale wciąż się broni, natomiast wnętrze Captivy wygląda jeszcze bardziej plastikowo niż w Outku i trzeszczy, do tego ta gigantyczna kierownica, jak w PF 125:),
- znaczna różnica w spalaniu na korzyść Mitsu,
- większa popularność Mitsu na polskim rynku, co ułatwia odsprzedaż.
- bardzo miękkie zawieszenie Captivy.
No i może nie obiektywnie, ale Japończyk, nawet składany w Holandii, jakoś bardziej mnie przekonuje niż powiązania Chevroleta z Daewoo:)
A w sprawie silnika 2.2 mam to samo zdanie co kolega post wyżej, co innego gdyby kupować nowe auto z salonu z przebiegiem 0 km, ale wiadomo jak to bywa z używanymi dieslami. |
_________________ Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-09-2016, 21:38
|
|
|
W ostatnim Zakupie Kontrolowanym była ta Captiva. Zebrała sporo pochwał. Myślę, że koszty serwisowania w razie awarii, przemawiają za ty samochodem, a to już duży plus. Poza tym samochody porównywalne. |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 21-09-2016, 12:36
|
|
|
Jakoś nie jestem przekonany do diesla VW w outku,jeszcze rozglądam się za benzyna 3,0 ale ciężko coś fajnego znaleźć w manualna.sam jeżdżę 3 lata Cruze i nic się nie zepsuło póki co ale to pewniedlatego że mały przebieg mam więc taka captiva z małym przebiegiem lub outek z silnikiem mitsubishi powinno jeszcze długo posłużyć. |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 21-09-2016, 12:53
|