Pozbylem sie uciazliwych stukow i piskow...... |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 20:20 Pozbylem sie uciazliwych stukow i piskow......
|
|
|
No wlasnie jakies dwa miesiace temu pojawily sie u mnie dziwne stuki i piski z przedniego lewego kola, pomyslalem sobie ze i tak mam do wymiany gorne mocowania amortyzatorow wiec to przy okazji zrobie, a ze nie bylo strasznie uciazliwe odpuscilem sobie.
W piatek odebralem carisme z nowka skrzynia a stuki i zgrzyty powrocily ze zdwojona sila. Normalnie szlak mnie trafial jak jechalem, a do tego przepalil mi sie tlumik zaraz za koletkorem i wkoncu nie wytrzymalem i to poprostu postanowilem naprawic.
Naprawa zajela 2 sek. plus ok 10min ogledzin i poszukiwan.
Zanim napisze co to bylo moze ktos zgadnie? |
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 20:30
|
|
|
No przestań się znęcać i mów!
Ja jestem w trakcie likwidowania tych dziwnych odgłosów - teraz robie tył ale za tydzień biorę się za przód. |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-03-2007, 22:48
|
|
|
wydech zsunal sie z wieszaka ? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
wolgaster
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 276 Skąd: Jelenia Góra City
|
Wysłany: 04-03-2007, 22:50
|
|
|
Pewnie nie przykręcili mu skrzyni |
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 22:51
|
|
|
no wlasnie macie jakies pomysly ,
dodam ze ja nigdy bym na to nie wpadl, iz taka glupota mogla mi tak uprzykrzac zycie od kilku miesiecy.
[ Dodano: 04-03-2007, 22:53 ]
Matejko napisał/a: | wydech zsunal sie z wieszaka ? |
to byly stuki na wybojach razem piskiem jakby zuzytej gumy, wiec wydech odpada |
|
|
|
 |
STRUSIU
Mitsumaniak Pomysłowy Dobromir

Auto: Ford Mondeo MK4 2.2TDCI 2011r
|
Wysłany: 04-03-2007, 23:01
|
|
|
arturro, przez stukanie wymieniłem górne mocowanie amortyzatora i niestety nie pomogło.
Więc może nas oświecisz? |
_________________ Była Mitsubishi Carisma 1.8 GDI LS '98 sedan
Było Mondeo MK4 2.0 TDCI '08 kombi
Jest Mondeo MK4 2.2 TDCI 200KM `11 kombi
00187/KMM
Ave Gość - Witamy w świecie MITSUMANIAKÓW! |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 23:07
|
|
|
no dobra to zaden w sumie quiz itd wiec napisze o co chodzi,
uchwyt do mocowania maski siedzi w takim malym plastiku ktory go trzyma, od kiedy mam carisme ten uchwyt jest polamany, kiedys go kupywalem i wymienialem na nowy bo kosztuje ok 10zl ale od kilku lat sobie odpuscilem.
wiec ten patyk najnormalniej w swiecie podskakiwal i oceral o blache w ten spsob ze dalbym sobie reke uciac ze ten dzwiek dochodzil z zawieszenia.
ot i cala ciekawostka |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-03-2007, 23:32
|
|
|
skrzynia funkiel nowka az przyjemnie sie jezdzi, te stuki mnie wnerwialy ale powtarzalem sobie ze to nic w porowaniu ze skrzynia i chcialem zrobic to przy okazji.
gdyby nie to ze zrobila sie dziora w tlumiku zaraz za kolektorem to jutro nie jechalbym do salonu ogladac nowe auto a tak pojade
od razu napisze (bo pewnie pojawia sie pytania) ze jesli sprzedawca zejdzie jeszcze z ceny 3tys to kupie vw golfa |
|
|
|
 |
snake [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 08:48
|
|
|
A można więcej bo też się rozglądałem za golfem |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-03-2007, 08:55
|
|
|
To kupujesz tego golfa razem z ochroniarzem czy jakim pit/bull/terierem? - jak by nie było golfy, paski, audi to ,,top five'' na liście u złodzei |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
grześ [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 18:10
|
|
|
mnie też coś stuka pod maską,ale tylko gdy skręcam w lewo na drobnej kostce.Też mam połamany uchwyt od pręta maski,jutro owinę go jakoś gąbką-sprawdzę efekt.Ale stuki mam raczej z prawej strony , może to gumy stabilizatora? |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2007, 18:58
|
|
|
u mnie te stuki byly wyraznie slyszalne z lewej strony czyli kierowcy wiec u ciebie raczej malo prawdopodobne ze to to samo. |
|
|
|
 |
mario-borek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 19:12
|
|
|
Też mam złamany uchwyt i stuki od strony kierowcy |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 08:12
|
|
|
mario-borek napisał/a: | Też mam złamany uchwyt i stuki od strony kierowcy |
U mnie tak samo jest - a jak pojechałem do mechanika aby sprawdził mi co tam puka to facet patrzył na mnie ze zdziwieniem bo wszystko było ok. Będę musiał jakoś to umocować i okaże czy stuki będą czy też nie |
|
|
|
 |
maksiu21 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 09:21
|
|
|
A ja mam stuki z tylu samochodu, bylem u mechanika i niczego sie nie dopatrzył. To jest dopiero zagadka??:] |
|
|
|
 |
|