Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pozbylem sie uciazliwych stukow i piskow......
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 20:20   Pozbylem sie uciazliwych stukow i piskow......

No wlasnie jakies dwa miesiace temu pojawily sie u mnie dziwne stuki i piski z przedniego lewego kola, pomyslalem sobie ze i tak mam do wymiany gorne mocowania amortyzatorow wiec to przy okazji zrobie, a ze nie bylo strasznie uciazliwe odpuscilem sobie.
W piatek odebralem carisme z nowka skrzynia :) a stuki i zgrzyty powrocily ze zdwojona sila. Normalnie szlak mnie trafial jak jechalem, a do tego przepalil mi sie tlumik zaraz za koletkorem i wkoncu nie wytrzymalem i to poprostu postanowilem naprawic.
Naprawa zajela 2 sek. plus ok 10min ogledzin i poszukiwan.
Zanim napisze co to bylo moze ktos zgadnie?

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 20:30   

No przestań się znęcać i mów! :twisted:

Ja jestem w trakcie likwidowania tych dziwnych odgłosów - teraz robie tył ale za tydzień biorę się za przód.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 04-03-2007, 22:48   

wydech zsunal sie z wieszaka ?
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

wolgaster 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2007, 22:50   

Pewnie nie przykręcili mu skrzyni :mrgreen:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 22:51   

no wlasnie macie jakies pomysly :?: :p ,
dodam ze ja nigdy bym na to nie wpadl, iz taka glupota mogla mi tak uprzykrzac zycie od kilku miesiecy.

[ Dodano: 04-03-2007, 22:53 ]
Matejko napisał/a:
wydech zsunal sie z wieszaka ?

to byly stuki na wybojach razem piskiem jakby zuzytej gumy, wiec wydech odpada :)

STRUSIU 
Mitsumaniak
Pomysłowy Dobromir

Auto: Ford Mondeo MK4 2.2TDCI 2011r
Wysłany: 04-03-2007, 23:01   

arturro, przez stukanie wymieniłem górne mocowanie amortyzatora i niestety nie pomogło.
Więc może nas oświecisz?
00187/KMM

Ave Gość - Witamy w świecie MITSUMANIAKÓW!

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 23:07   

no dobra to zaden w sumie quiz itd wiec napisze o co chodzi,
uchwyt do mocowania maski siedzi w takim malym plastiku ktory go trzyma, od kiedy mam carisme ten uchwyt jest polamany, kiedys go kupywalem i wymienialem na nowy bo kosztuje ok 10zl ale od kilku lat sobie odpuscilem.
wiec ten patyk najnormalniej w swiecie podskakiwal i oceral o blache w ten spsob ze dalbym sobie reke uciac ze ten dzwiek dochodzil z zawieszenia.
ot i cala ciekawostka :D

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 23:32   

skrzynia funkiel nowka :-) az przyjemnie sie jezdzi, te stuki mnie wnerwialy ale powtarzalem sobie ze to nic w porowaniu ze skrzynia i chcialem zrobic to przy okazji.
gdyby nie to ze zrobila sie dziora w tlumiku zaraz za kolektorem to jutro nie jechalbym do salonu ogladac nowe auto :D a tak pojade :)
od razu napisze (bo pewnie pojawia sie pytania) ze jesli sprzedawca zejdzie jeszcze z ceny 3tys to kupie vw golfa :twisted:

snake
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2007, 08:48   

A można więcej bo też się rozglądałem za golfem

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 05-03-2007, 08:55   

To kupujesz tego golfa razem z ochroniarzem czy jakim pit/bull/terierem? - jak by nie było golfy, paski, audi to ,,top five'' na liście u złodzei :badgrin:

grześ
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2007, 18:10   

mnie też coś stuka pod maską,ale tylko gdy skręcam w lewo na drobnej kostce.Też mam połamany uchwyt od pręta maski,jutro owinę go jakoś gąbką-sprawdzę efekt.Ale stuki mam raczej z prawej strony , może to gumy stabilizatora?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2007, 18:58   

u mnie te stuki byly wyraznie slyszalne z lewej strony czyli kierowcy wiec u ciebie raczej malo prawdopodobne ze to to samo.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2007, 19:12   

Też mam złamany uchwyt i stuki od strony kierowcy :?: :?: :?:

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2007, 08:12   

mario-borek napisał/a:
Też mam złamany uchwyt i stuki od strony kierowcy

U mnie tak samo jest - a jak pojechałem do mechanika aby sprawdził mi co tam puka to facet patrzył na mnie ze zdziwieniem bo wszystko było ok. Będę musiał jakoś to umocować i okaże czy stuki będą czy też nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

maksiu21
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2007, 09:21   

A ja mam stuki z tylu samochodu, bylem u mechanika i niczego sie nie dopatrzył. To jest dopiero zagadka??:]

Odpowiedz do tematu