|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Zablokowane tylne koło |
Autor |
Wiadomość |
Dudi84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2016, 22:51 [Cari 1.8 GDI] Zablokowane tylne koło
|
|
|
Witam! Mam pierwszy poważny problem z moją Carismą Zablokowało mi się tylne prawe koło i nie da się ruszyć nawet o milimetr. Stało się to po kilkugodzinnym postoju. Zaciągnięty był ręczny. Z tyłu mam bębny. Czy ktoś ma jakiś pomysł co się stało? |
|
|
|
 |
xCrashx
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V '96
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 90 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 26-10-2016, 00:32
|
|
|
Ja miałem podobnie, ale przy -20 jak mi zamarzł ręczny Jeśli chodzi o Twój problem to nie będę zbyt odkrywczy mówiąc ,że coś się zablokowało w bębnie Jedyne wyjście to zdjąć bęben i sprawdzić (Przynajmniej ja tak robię, gdy coś mi się popsuje to najpierw to rozbieram, żeby zobaczyć co tam stało Możesz sprawdzić też, czy linka w pancerzu się gdzieś nie przyblokowała. Jeśli nie, to czeka Cię demontaż bębna, bo może to być wina sprężynek w bębnach odpowiedzialnych za powrót okładzin na swoje miejsce. |
|
|
|
 |
Dudi84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma GDI
|
Wysłany: 26-10-2016, 17:20
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. W necie znalazłem podobne przypadki i winowajcą były bębenki albo oderwana okładzina hamulcowa, która blokowała koło. Jutro autem ma zająć się mechanik i coś będę wiedział.
Ciesze się, że to nie stało się podczas jazdy...
[ Dodano: 27-10-2016, 18:05 ]
Problem rozwiązany Przyczyną zablokowanego koła była oderwana wykładzina hamulcowa. Już po kilku puknięciach młotkiem dało się obrócić koło i dojechać do mechanika. Temat zamknięty. |
|
|
|
 |
|
|